Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 02. 2013. 13:19 >> 13:18

ZA BRAZIL 2014.

FIFA uvodi biološke pasoše

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila da će svi igrači, na prvenstvu svijeta u Brazilu 2014., morati da imaju biološki pasoš.

FIFA namjerava da, u okviru borbe protiv dopinga, prvi put uvede biološke pasoša na ovogodišnjem Kupu konfederacija u Brazilu.

Delegacija Svjetske antidoping agencije je sa zvaničnicima FIFA-e u Cirihu, dogovorila novi način borbe protiv dopinga u fudbalu.

"Veoma smo zadovoljni posvećenošću FIFA da se uvede praksa bioloških pasoša", rekao je predsjednik te agencije Džon Fejki.

Biološki pasoši se smatraju najefektnijim metodom detekcije nedozvoljenih supštanci u organizmu, kao što je krvni doping EPO.

FIFA je prvi put uvela testiranje na EPO na Mundijalu 2002., kada su svi igrači morali da prođu antidoping testove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније