Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ PR Centar; Objavila: M.M ]

06. 03. 2019. 17:09 >> 16:48
1

UTAKMICE I NOĆU

FK Iskra sredinom aprila dobija reflektore

Reflektori na terenu Fudbalskog kluba (FK) Iskra biće postavljeni sredinom aprila, što će tom klubu omogućiti da odigrava utakmice i u noćnoj varijanti, saopštila je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, najavljujući i početak radova na pomoćnom terenu tog kluba.

Ona je danas, povodom posjete predstavnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), ukazala da FK Iskra ove godine obilježava jubilej, 100 godina postojanja.

„Danas je bila prilika da, sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem, razgovaramo o investicijama koje su planirane. U našoj opštini je planirana investicija za ugradnju reflektora. Radovi idu veoma dobro, između 15. i 20. aprila biće kompletno gotovi radovi na rasvjeti FK Iskra, gdje će klub imati prilike da i u noćnoj varijanti odigrava utakmice. To je investicija vrijedna blizu 700 hiljada eura“, istakla je Kovačević.

Ona je najavila da će sjutra početi zemljani radovi na pomoćnom terenu FK Iskra.

„Skupština Opštine Danilovgrad je donijela odluku i kupila plac do glavnog terena od 120 hiljada eura. Sa kompanijom Bemax smo potpisali ugovor o donaciji, ona će izvoditi zemljane radove, sa predsjednikom FSCG danas smo razgovarali o izradi terena. Kad se saberu obje investicije, njihova vrijednost je blizu milion eura“, pojasnila je Kovačević.

Ona se zahvalila predsjedniku FSCG Savićeviću na posjeti i podršci koju je, kako je kazala, dao FK Iskra.

„Ovo će biti prilika da, za nekoliko mjeseci, imamo mogućnost da na proslavi jubileja, koji će biti u maju, gdje će FK Iskra odigrati prijateljski meč sa FK Partizanom, pustimo u funkciju rasvjetu na glavnom terenu. U tom periodu biće odrađen i veliki dio radova na pomoćnom terenu“, rekla je Kovačević.

Ona smatra da će te investicije omogućiti da prva ekipa FK Iskra trenira u Danilovgradu, kadeti, koji su prvaci Crne Gore, takođe imaju mogućnost da treniraju na pomoćnom terenu, kao i da škole koje se bave fudbalom treniraju na pomoćnom terenu, „u bilo kojem vremenu u toku dana, što smatramo da je veoma dobro“.

Predsjednik FSCG, Dejan Savićević, je rekao da će reflektori biti izgrađeni do kraja idućeg mjeseca i početkom maja na, kako je naveo, svečanoj utakmici, povodom jubileja FK Iskra, biti pušteni u rad.

„FSCG je ušao u veliki projekat osvijetljavanja stadiona u Crnoj Gori. U tom prvom naletu su FK Iskra i OFK Titograd, a nadam se da će se u narednom periodu priključiti i drugi prvoligaški klubovi. Želimo da napravimo što bolju infrastrukturu, jer svi znamo kakve su temperature, klimatske promjene i uslovi u Crnoj Gori, tako da nam je to bio prioritet“, naveo je Savićević.

On je rekao da se nada da će do kraja godine minimum tri, četiri stadiona biti osvijetljena, uz tri postojeća, „to će biti više od pola lige osvijetljeno, igrači će imati što bolje uslove za odigravanje utakmice“.

„Drago mi je što je FK Iskra uvidio potrebu za izgradnjom pomoćnog terena, jer su do sada svoje aktivnosti odrađivali u Podgorici i okruženju. FSCG će, za pomoćni teren, učestvovati u donaciji u vidu sintetičke trave i golova, klupa i ostalog mobilijara koji ide za odigravanje utakmice“, kazao je Savićević.

On je rekao da su danas razgovarali i da će vidjeti koji su to najbolji termini za popravku glavnog terena, jer je, kako je naveo, stadion FK Iskra jedan od najslabijih terena u Crnoj Gori što se tiče podloge „jer je vjerovantno loše urađena drenaža“.

„Nadam se da ćemo u narednom periodu naći termin kad to najmanje šteti takmičenju i krenuti u adaptaciju glavnog terena, gdje će FSCG donirati travu“, rekao je Savićević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније