Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

20. 03. 2019. 14:13 >> 13:39

KAPITEN ENGLESKE

Klupski rivalitet neće podijeliti reprezentaciju

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn rekao je da rivalitet igrača iz domaćih klubova neće poremetiti atmosferu i ravnotežu u državnom timu koje je uspostavio selektor Garet Sautgejt.

Engleska počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. utakmicom protiv Češke u petak na Vembliju, a u timu su brojni igrači iz najboljih premijerligaških klubova koji se bore za titulu. Liverpul i Mančester siti se bore za titulu, a Totenhem i Mančester siti igraće u četvrtfinalu Lige šampiona.

Rivalitet iz klubova se u prošlosti prelivao i na reprezentaciju, pa fudbaleri Liveprula, Čelsija i Mančester junajteda nijesu željeli da budu zajedno i pravili su klanove. Navijači i mediji su smatrali da je upravo nesloga u nacionalnom timu kriva za neuspjehe na velikim turnirima.

"Čuli smo kakve su se stvari dešavale u prošlosti, igrači su sjedjeli za posebnim stolovima i ekipe su bile podijeljene. To jednostavno ne možete da imate u timu, morate da budete 100 odsto zajedno. Mi se u reprezentaciji šalimo i zabavljamo, znamo da je sve podređeno Engleskoj i klupske stvari ostavljamo po strani. Čak su igrači Liverpula i Sitija 100 odsto za to. To je dio našeg uspjeha", rekao je Kejn, prenijeli su britanski mediji.

"Siguran sam da će letjeti poruke kada se vatimo u svoje klubove. Svi smo dobri prijatelji, imamo sjajne odnose, bez obzira za koji klub igramo. Kada se vratimo u klubove želimo da pobjeđujemo, ali poštujemo jedni druge, možemo da razgovaramo i da budemo prijatelji", dodao je fudbaler Totenhema.

Engleska je prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji stigla do polufinala, a plasirala se i na završni turnir Lige nacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније