Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

26. 03. 2019. 11:47   >>  11:18 5

ZBOG RASISTIČKIH VRIJEĐANJA

Sterling traži suspenziju stadiona pod Goricom

Engleski reprezentativac Rahim Sterling pozvao je na suspenziju stadiona pod Goricom, ali i svih selekcija čiji navijači rasistički vrijeđaju protivnika.

Fudbalska reprezentacija Engleske sinoć je u Podgorici u kvalifikacijama za EURO 2020 pobijedila Crnu Goru rezultatom 5:1, a nakon meča Englezi su saopštili da su domaći navijači rasističkim vrijeđali gostujuće igrače.

Engleski selektor Garet Sautgejt za britanske medije je kazao da je čuo rasisitičko vrijeđanje Danija Rouza. Sautgejt je rekao da je čuo te uvrede, pogotovo kada je Rouz dobio žuti karton u nadoknadi vremena, poslije starta na Aleksandru Boljeviću.

Sterling je postigao peti gol za Englesku, a pogodak je proslavio stavljajući ruke na uši. Nakon utakmice rekao je da je taj trenutak iskoristio kao odgovor rasistima. Uz to, Sterling je zatražio da se u budućnosti rasistička vrijeđanja kažnjavaju igranjem domaćih utakmica iza zatvorenih vrata.

"To je neprihvatljivo. Čuo sam vrijeđanje Rouza kada je dobio žuti karton. Nema sumnje da se to dogodilo. Znam šta sam čuo. Moramo se pobrinuti da naši igrači osjećaju podršku, da znaju da je svlačionica tu i da smo kao grupa uz njih", rekao je Sterling za britanske medije, prenosi Anadolija.

Rouzu nije prvi put da se suočava s takvim uvredama na međunarodnoj sceni. Njega su 2012. godine u utakmici mladih reprezentacija Engleske i Srbije vrijeđali protivnički igrači. Fudbalski savez Srbije kasnije je kažnjen sa 75.000 eura.

"Nekoliko idiota upropastilo je sjajnu noć i to je tužno. Tužno je što pričamo o ovoj situaciji posle velike pobede. Svi su čuli šta se dogodilo, za ovo je potrebna prava kazna, ne samo dvojici ili trojici koji to rade, već to mora da bude kolektivno. Stadion prima 15.000 ljudi. Bez obzira o kome se radi, ako tvoji navijači vrijeđaju na rasnoj osnovi, onda bi trebalo suspendovati cio stadion, da niko ne može da gleda utakmicu", rekao je Sterling.

"Kada suspenzija istekne, navijači će dobro razmisliti. Ako svi vole fudbal želeće da dođu i gledaju svoju reprezentaciju, pa će dva puta razmisliti pre nego što urade nešto toliko glupo", dodao je engleski reprezentativac.

Uvrede je osudio i Kalum Hadson Odoi, koji je sinoć prvi put bio starter u državnom timu.

"Mislim da diskriminacije ne treba da bude, mi smo jednaki. Kada čuješ takve stvari od navijača, to nije u redu, to je neprihvatljivo. Nadam se da će UEFA to riješiti na pravi način. Kada smo Rouz i ja bili tu oponašali su majmunske krike, a mi smo morali da podignemo glavu i da budemo psihički jaki", rekao je on.

Engleska se ubjedljivom pobjedom učvrstila na vrh tabele Grupe A sa šest bodova. Slijede Bugarska sa 2 boda, Kosovo (utakmica manje) i Crna Gora sa jednim, i Češka koja je bez bodova iz jednog meča.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније