Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 03. 2019. 16:49   >>  16:39 4

NIJESU POŠTOVALI PROTIVNIKA

Savić razočaran odnosom engleskih fudbalera

Optužbe za rasizam bacile su u sjenku sjajnu atmosferu koja je bila prisutna uoči, ali i tokom utakmice Crna Gora - Engleska u Podgorici. Nije bilo ni traga agresiji i problemima koje su najavljivali britanski mediji.

Engleski fudbaleri su nakon meča prijavili da su im crnogorski navijači upućivali rasističke uvrede, nakon čega je UEFA otvorila istragu.

Naši igrači bili su impresionirani snagom Engleza, ali razočarani njihovim odnosom. Kapiten "Gordog Albiona" Džordan Henderson je sa visine nakon jednog duela kazao je Aleksandaru Boljeviću da će mu dati dres, a Dani Rouz u finišu meča grubim startom podigao je bezpotrebne tenzije s obzirom da je meč uveliko bio riješen.

"Uvijek sam govorio da bih više volio da gubim sa ovom ekipom nego da igram sa prepotentnim igračima kao što su to bili pojedini igrači Engleske", kazao je crnogorski kapiten Stefan Savić, koji je igrao pod rizikom da obnovi povredu.

Defanzivac madridskog Atletika je kazao da je svjestan da je Engleska veća i kvalitetnija reprezentacija od naše, ali da se ponekad osjeća ružno što se bavi fudbalom.

"Kada vidite igrače koji su uspjeli u velikim klubovima i ponašaju se kao što se ponaša kapiten Engleske Henderson, gdje govori našem igraču u duelu da će mu dati dres, malo je oholo i ružno. Samo sam skrenuo pažnju da se ne ponašaju tako i mislim da su shvatili poruku. Fudbal je lijepa igra i treba poštovati protivnika", kazao je Savić.

Marko Vešović je golom u 17. minutu donio nadu našoj selekciji da može do dobrog rezultata, ali Englezi su potom pokazali svu snagu i na kraju došli do ubjedljivog trijumfa (5:1).

"Na terenu djeluju kao da hodaju, a ne da trče. Zna se ko šta radi i momentu reaguju iz mjesta, a to je nevjerovatna brzina i promjena smjera. Drago mi je što sam doživio da to vidim", kazao je Marko Vešović.

Prilog Nebojše Šofranca, TVCG:

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније