Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, objavila B.B. ]

27. 03. 2019. 10:09 >> 09:34
4

AMBASADORKA VB SE OGLASILA

Rasizmu nema mjesta nigdje, pa ni u fudbalu

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp kazala je da rasizmu i drugim oblicima diskriminacije nema mjesta ni u fudbalu, ni bilo gdje u društvu.

Deni Rouz, fudbaler Gordog albiona, bio je meta rasističkih povika sa tribina stadiona pod Goricom tokom fudbalske utakmice Crne Gore i Engleske, što je juče bila glavna tema u engleskim medijima.

Zbog ponašanja nekolicine navijača, UEFA je pokrenula istragu i postoji velika mogućnost da Fudbalski savez Crne Gore bude kažnjen.

"Cijenim izjavu ministra sporta Nikole Janovića i ozbiljnost situacije koju svi sa kojima sam danas razgovarala u vezi sa preksinoćnim događajima, uzimaju u obzir. Rasizmu i drugim oblicima diskriminacije nema mjesta ni u fudbalu, ni bilo gdje drugo u našem društvu", navela je Kemp na Tviteru.

Crnogorski ministar sporta Nikola Janović rekao je da se fudbalska utakmica Crna Gora – Engleska pokušava predstaviti kao incidentna i dodao da u Crnoj Gori nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније