Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

28. 03. 2019. 10:56 >> 11:16

DOGOVORENA SARADNJA

Solskjer tri godine na klupi Junajteda

Fudbalski klub Mančester junajted danas je objavio da je sa menadžerom Ole Gunarom Solskjerom dogovorio trogodišnju saradnju.

Soslkjer je na klupu kluba, u kojem je stekao slavu kao igrač, stigao u decembru prošle godine umjesto Žozea Murinja, kojem je uručen otkaz. Od tada je ostvario niz sjajnih rezultata, pa je od privremenog stigao do trajnog rješenja na menadžerskoj poziciji u najtrofejnijem engleskom klubu.

"Ovo je posao koji sam uvijek sanjao i uzbuđen sam što sam dobio šansu da duže vrijeme vodim ekipu. Prethodnih nekoliko mjeseci su fantastično iskustvo", prenijeli su britanski mediji riječi Solskjera.

Junajted je na 19 utakmica pod vođstvom 46-godišnjeg Norvežanina ostvario 14 pobjeda, uz tri poraza i dva remija.

U trenutku kada je stigao Junajted se nalazio na šestom mjestu sa čak 11 bodova manje od četvrtoplasiranog tima, što garantuje plasman u Ligu šampiona. Sada je na petom mjestu sa dva boda manje od četvrtog Arsenala. Uz to se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona izbacivši favorizovani Pari Sent Žermen. Jedini neuspjeh doživio je u FA kupu, gdje su “crveni đavoli“ u četvrtfinalu eliminisani od Vulverhemptona.

Soslkjeer je kao igrač na "Old Trafordu" proveo 11 sezona, od 1996. do 2007. godine. U dresu Junajteda odigrao je 366 takmičarskih utakmica i postigao 126 golova. Ostao je upamćen kao “zlatna rezerva“ ser Aleksa Fergusona. U riznici trofeja koje je osvojio sa slavnim klubom izdvaja se pehar Lige šampiona i šest titula šampiona Engleske.

Trenersku karijeru 46-godišnji Norvežanin počeo je u rezervama Mančester junajteda, a vodio je još Molde u dva navrata i Kardif siti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније