Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 04. 2019. 19:05   >>  19:28 7

ĐURĐEVAC OŠTRO

"Na stubu srama smo zbog tri ili četiri idiota"

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac kazao je danas u Londonu, na Uefinoj konferenciji o diskriminaciji u fudbalu, da je Crna Gora "stavljena na stub srama zbog tri ili četiri idiota".

Đurđevac je istakao da brojni zvaničnici, poput predsjednika države, premijera, ministra sporta i predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, nijesu čuli rasističke uvrede engleskim fudbalerima. Uz to, kako je kazao, ni delegat Uefe nije čuo uvrede.

"Ne kažem da ih nije bilo. To je nekoliko idiota i zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora je stavljena na stub srama", kazao je Đurđevac na konferenciji u Londonu, prenosi AP.

UEFA je pokrenula istragu protiv FSCG-a, na osnovu prijave Fudbalskog saveza Engleske da su Rahim Sterling, Kalum Hadson-Odoi i Dani Rouz pod Goricom vrijeđani na rasnoj osnovi.

"Zbog svih nas i zbog medija, želio bih da se izvinim svima koji nose veoma loše utiske iz Podgorice i trebalo bi da pustimo inspektore Uefe da rade svoj posao bez pritiska", kazao je Đurđevac za AP.

Đurđevac je imao poruku za "žrtve rasističkih uvreda".

"Volio bih da opet dođu u Crnu Goru, da možemo da uživamo gledajući ih kako igraju, da ih dočekamo ovacijama. A, ako se dokaže da su vrijeđani u Crnoj Gori, to je bio akt nekoliko pojedinaca, nekoliko budala, za koje neće biti mjesta na našem stadionu", rekao je Đurđevac.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније