Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

08. 04. 2019. 20:26   >>  20:25 1

STERLING O RASIZMU

Ljepše je ostati i pobijediti, nego napustiti teren

Engleski fudbaler Rahim Sterling rekao je danas da igrači ne bi trebalo da napuste teren ako ih navijači vrijeđaju na rasnoj osnovi, pošto bi to značilo da su oni pobijedili.

Sterling je jedan od igrača koje su navijači u Podgorici vrijeđali na rasnoj osnovi tokom utakmice Engleske i Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Odgovorio je tako što je poslije postignutog gola u pobjedi od 5:1, rukama prekrio uši.

"Ne bih se složio oko izlaska sa terena. Više bi ih zaboljelo ako dobijem tu utakmicu. Oni samo pokušavaju da te spuste. Ako izađeš sa terena, oni pobjeđuju. Bilo bi bolje da postigneš gol ili pobijediš", rekao je Sterling, prenijeli su britanski mediji.

Sterling je u subotu proglašen sportistom godine na dodjeli nagrada za etničku raznolikost.

"Mislim da ne mogu na to da utičem, to je nešto što se dogodilo prije nego što sam rođen i prije nego što su se moji roditelji rodili. Sve što mogu da uradim je podizanje svijesti", naveo je engleski reprezentativac.

On je rekao da ga je majka naučila da se suprotstavi rasnim uvredama.

"Kada ih čujem, ja sam crnac, ponosan sam i vjerujem u svoje tijelo. Moja majka mi je uvijek govorila da treba da imam samopouzdanja i govorila mi je da sam divno crno dijete. Uvrede nikada nijesam čuo u Londonu, već uglavnom kada sam igrao sjeverno u Liverpulu. Tamo sam ih čuo nekoliko puta", naveo je Sterling.

Njegov saigrač iz reprezentacije Deni Rouz, koji je takođe vrijeđan u Crnoj Gori, rekao je da jedva čeka da završi sa fudbalom, pošto je ljut zbog toga što se ne radi mnogo po pitanju borbe protiv rasizma.

"On se u više navrata susretao sa takvim stvarima i vjerovatno mu je previše. Ne mogu svi to da podnesu na isti način", rekao je Sterling.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније