Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

13. 04. 2019. 20:45   >>  20:45

BUNDESLIGA

Pobjeda Dortmunda, velika borba za Evropu

Fudbaleri Borusije Dortmund savladali su Majnc rezultatom 2:1 u poslJednjoj subotnjoj utakmici odigranoj u okviru 29. kola Bundeslige.

Pred preko 80.000 navijača, junak trijumfa domaćeg tima bio je Džejdon Sančo, koji je postigao dva gola . U samom finišu susreta poraz Majnca ublažio je Robin Kuason.

Do vođstva Borusija je stigla u 17. minutu, kada se Sančo odlično oslobodio u šesnaestercu poslije centaršuta Marija Gecea i poslao loptu u mrežu.

Na drugi gol se čekalo samo sedam minuta, a tada je Tomas Dilejni proigrao Sanča, koji nije imao težak posao da savlada Florijana Milera. 

Ranije danas, fudbaleri Lajpciga pobijedili su Volfsburg na svom terenu rezultatom 2:0 i tim trijumfom učvrstili se trećem mjestu na tabeli.

Lajpcig sad ima 58 bodova, šest više i utakmicu više od četvrtoplasiranog Ajntrahta. Volfsburg je osmi sa 45.

Bikovi su pitanje pobjednika riješili za manje od pola sata igre. U 16. minutu Kevin Kampl je sjajno pogodio sa distance, da bi u 28. Timo Verner iskoristio centaršut Sabicera i postavio konačan rezultat.

U borbi za Ligu šampiona nalazi se i Borusija Mehengladbah, koja poslije trijumfa nad Hanoverom na strani 1:0 zauzima peto mjesto sa 51 bodom.

Kolotove je do pobjede nad posljednjeplasiranim timom lige vodio Rafael pogotkom u 53. minutu, kad je uz mnogo sreće lobovao golmana.

Minimalan trijumf ostvario je i Bajer Leverkuzen u Štutgartu, golom Kaija Haverca iz penala 64. minutu. Štutgart je meč završio sa 10 igrača zbog isključenja Ascasibara u 90. minutu.

Aspirini su sad sedmi na tabeli sa 45 bodova, jednim manje od Verdera koji je kod kuće dobio Frajburg 2:1.

Klasen u 77. i Gebre Selasije u 84. pogađali su gol gostiju, dok je jedini strijelac za poražene bio Voldšmit u 90+3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније