Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 04. 2019. 22:54 >> 23:25
2

POLUFINALISTI LŠ

Fantastični Ajaks i furiozni Mesi

Fudbaleri Ajaksa i Barselone plasirali su se u polufinale Lige šampiona. Ajaks je u Torinu pobijedio Juventus sa 2:1, dok je Bareslona na svom terenu pobijedila Mančester junajted sa 3:0 u revanš mečevima četvrtfinala.

Fudbaleri Ajaksa plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u Torinu pobijedili Juventus sa 2:1 u revanš meču četvrtfinala.

Prvi meč završen je neriješeno 1:1.

Juventus je poveo na večerašnjem meču golom Kristijana Ronalda u 28. minutu, izjednačio je Doni Van de Bek u 34, a pobjedu gostujućem timu donio je Matijs De Liht u 67. minutu.

Ajaks će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Totenhem - Mančester siti. Totenhem poslije prve utakmice ima minimalnu prednost.

Početak meča pripao je Juventusu, koji je kontrolisao igru, ali nije bilo velikih uzbuđenja na terenu. Nakon toga uslijedili su pokušaji Van de Beka i Paula Dibale, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Juventus je u 28. minutu stigao do prednosti. Miralem Pjanić je izveo korner, a najbolji u skoku bio je Ronaldo koji je glavom poslao loptu u mrežu.

Bio je to 126 pogodak Ronalda u Ligi šampiona,a a 65 u nokaut fazi.

Kada je djelovalo da Juventus kontroliše dešavanja na terenu, Ajaks je izjednačio. Igrao se 34. minut kada je poslije udarca Hakima Zijeha lopta stigla do Van de Beka koji je pogodio za 1:1.

Za razliku od prvog, Ajaks je u drugom poluvremenu u potpunosti nadigrao Juventus.

Na samom početku drugog poluvremena, u 52. minutu, gostujući tim je imao sjajnu priliku da preokrene rezultat, ali je Vojčeh Ščensni u situaciji jedan na jedan izašao kao pobjednik protiv Zijeha.

Poljski golman je nekoliko minuta kasnije ponovo bio na visini zadatka kada je zaustavio šut Van de Beka sa ivice šesnaesterca, a potom je sjajno intervenisao i Pjanić koji je u posljednjem trenutku uklizao.

Ajaks je i pored propuštenih prilika nastavio da napada i to se isplatilo. U 67. minutu mrežu Ščensnog pogodio je Matijs De Liht. Lase Šene je izveo korner, a De Liht je sjajno skočio i glavom zatresao mrežu "stare dame".

I pored rezultatskog zaostatka, Juventus nikako nije uspijevao da opasnije ugrozi gol Ajaksa, koji je, s druge strane, nastavio da igra u istom ritmu.

Sve dileme oko pobjednika ovog četvrtfinala mogao je da riješi Neres u 75. minutu koji je iz izgledne pozicije, sa peterca, šutirao preko gola. Nedugo potom, Zijeh je uspio da matira Ščensnog, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu pobijedili Mančester junajted sa 3:0 u revanš meču četvrtfinala.

Barselona je u prvom meču, odigranom prošle nedjelje na Old Trafordu, slavila sa 1:0.

Dva gola na večerašnjem meču postigao je Lionel Mesi, u 16. i 20. minutu, a u strijelce se upisao i Filipe Kutinjo u 61.

Španski tim će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Liverpul - Porto. Klub s Enfilda poslije prve utakmice ima prednost od 2:0.

U prvih 20 minuta večerašnjeg meča na Kamp Nou bilo je mnogo uzbuđenja, a sve je počelo poslije samo tridesetak sekundi igre kada je Markus Rašford pogodio prečku.

Deset minuta kasnije Fred je u kaznenom prostoru oborio Ivana Rakitića, sudija Feliks Brih je pokazao na bijelu tačku, ali je tu odluku promijenio poslije pregledanog snimka.

U 16. minutu na semaforu je pisalo 1:0, a strijelac je bio Mesi. Ešli Jang je izgubio loptu, Argentinac se sjajno snašao, prošao pored Freda i pogodio mrežu Junajteda sa 17-18 metara.

Samo četiri minuta kasnije ponovo Mesi u glavnoj ulozi, ali mu je ovog puta pomogao golman gostiju David de Hea. Fudbaler Barselone je šutirao sa 18 metara desnom nogom po sredini, a lopta je prošla "ispod ruke" španskom golmanu.

Barselona je nakon toga spustila ritam, a već u tim momentima je djelovalo da se Junajted pomirio sa porazom i eliminacijom.

Tačku na ovaj dvomeč stavio je u 61. minutu Kutinjo koji je, nakon asistencije Đordija Albe, pogodio mrežu Junajteda sa dvadesetak metara.

Barsa - Junajted 3:0 (4:0) / Juve - Ajaks 1:2 (2:3)

(Mesi 16', 20', Kutinjo 61' / Ronaldo 28', Van Den Bek 34', De Liht 67')

Tok mečeva:

90' Kraj utakmica.

79' Ajaks bio blizu da potvrdi plasman u polufinale. Sudija je poništio gol Zijeha zbog ofsajda. VAR potvrdio odluku.

67' GOOOL! Ajaks dolazi do preokreta zahvaljujući De Lihtu - 1:2. Korner je izveo Šene, lopta je išla na De Lihta koji je bio između dva defanzivca Juventusa i glavom matirao nemoćnog Ščensnog.

61' GOOOL! Kutinjo stavlja tačku na Kamp Nou - 3:0. Bivši igrač Liverpula je fantastičnim udarcem sa više od 20 metara pod prečku matirao De Heu.

52' Ajaks zamalo da preokrene. Poslije jedne kontre u prilici je ostao Zijeh, ali je Ščesni uspio da rukometnom odbrano zaustavi udarac protivnika.

47' Barsa u šansi. Sjajna kombinacija Albe i Suaresa na lijevoj strani, Urugvajac pronalazi Mesija u kaznenom, ali njegov šut brani Jang.

46' Počelo drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

34' GOOOL! Ajaks odgovorio poslije šest minuta preko Van de Beka - 1:1. On se najbolje snašao poslije lošeg šuta Zijeha i ostao sam ispred Ščensnog, a onda ga i matirao preciznim šutem kraj lijeve stative.

28' GOOOL! Juve dolazi do prednosti preko Ronalda - 1:0. Poslije kornera Portugalac se oslobodio čuvara i iskoristio nesporazum protivnika, pa glavom pogodio mrežu Onane. Francuski sudija gledao je VAR, ali je gol ostaje na snazi. VAR soba je pomislila da je neko od Juventusovih igrača napravio faul.

20' GOOOL! Ponovo Mesi! Barsa vodi 2:0. Argentinac je opet šutirao po zemlji sa skoro identičnog mjesta kao u 16. minutu.

16' GOOOL! Barsa ipak dolazi do ranog vođstva preko Mesija - 1:0. Jang gubi loptu ispred svog kaznenog prostora. Mesi je kupi i lako izbacuje Freda iz igre, a onda sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogađa donji lijevi ugao gola De Hee.

11' Brih svirao penal za Barsu, ali VAR je kazao drugačije. Rakitić je pao u kaznenom prostoru Junajteda, nakon kontakta sa Fredom. Ipak, Njemac je promijenio odluku, nakon što je pogledao usporeni snimak.

5' Golman Ajaksa umalo da bude tragičar. Onana je dugo držao loptu, pa napucao Emrea Džana. Na njegovu sreću, lopta je otišla u gol aut blizu gola.

1' Mančester pogađa prečku u 36. sekundi. Katalonci su zaboravili Rašforda koji je dobio sjajnu loptu u prazan prostor od Pogbe, brzi šut, ali pogađa samo prečku.

1' Počele su utakmice.

Barselona - Mančester junajted (1:0)

Stadion: Kamp Nou

Glavni sudija: Feliks Brih (Njemačka)

Barselona: Ter Štegen – Alba, Lengle, Pike, Roberto – Buskets, Artur, Rakitić – Kutinjo, Mesi, Suares.

Junajted: De Hea – Jang, Smoling, Lindelef, Džons – Pogba, Mektomini, Fred – Marsijal, Lingard, Rašford.

Juventus - Ajaks (1:1)

Stadion: Alijanc, Torino

Glavni sudija: Klemen Tarpan (Francuska)

Juventus: Ščesni – De Šiljo, Bonući, Rugani, Aleks Sandro – Džan, Pjanić, Matuidi – Bernardeski – Dibala, Ronaldo.

Ajaks: Onana – Feltman, Blind, De Liht, Mazraui – Šene, Van de Bek, De Jong – Zijeh, Tadić, Neres.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније