Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, beta ]

17. 04. 2019. 22:56   >>  23:54

LUDNICA NA "ETIHADU"

Totenhem prošao uprkos porazu, Liverpul opet bolji od Porta

Fudbaleri Totenhema i Liverpula plasirali su se u polufinale Lige šampiona. "Spursi" su prošli uprkos porazu od Sitija na "Etihadu" 4:3, zbog pravila gola u gostima, jer su prvi meč dobili rezultatom 1:0. Redsi su i u revanšu bili bolji od Porta. Nakon pobjede na "Enfildu" 2:0, večeras je bilo 4:1 u Portugalu.

Londonski klub u polufinalu Lige šampiona igraće protiv Ajaksa koji je juče eliminisao Juventus ukupnim rezultatom 3:2.

Početak utakmice na stadionu Etihad bio je haotičan, s obzirom na to da je u prvih 11 minuta viđeno čak četiri gola.

Siti je poveo pogotkom Rahima Sterlinga u četvrtom minutu, da bi u sedmom Heung-min Son donio izjednačenje. Isti igrač je samo tri minuta kasnije sjajnim udarcem sa oko 12 metara lijevo iskosa donio preokret Totenhemu, ali je Siti već u narednom napadu došao do izjednačenja preko Bernanrda Silve.

Novi preokret uslijedio je u 21. minutu, a ponovo se u listu strijelaca upisao Sterling, da bi Siti u 54. minutu golom Serhija Aguera došao do vođstva od 4:2 i rezultat koji ga vodi u polufinale.

Djelovalo je da tim Maurisija Poketina nema odgovor na igru Sitija, ali je u 73. minutu Fernando Ljorente poslije kornera s lijeve strane savladao Edersona za 4:3.

Uslijedila je video provjera (VAR) zbog sumnje da je Španac zakačio loptu rukom, što se i vidjelo na usporenom snimku, ali sudija Čunejt Čakir ipak nije poništio gol.

Mančester siti u trećem minutu sudijske nadoknade vremena došao je do petog gola na utakmici, gol je postigao Sterling, ali je on ipak poslije velike proslave gotovo cijelog stadiona poništen zbog ofsajda Aguera.

Liverpul će igrati protiv Barselone. Katalonci su juče izborili plasman u polufinale Lige šampiona eliminisavši Mančester junajted 4:0.

Ekipa Jirgena Klopa drugu godinu zaredom došla je do polufinala najjačeg evropskog takmičenja, a pitanje plasmana praktično je riješeno golom Sadija Manea u 26. minutu na asistenciju Mohameda Salaha.

Egipatski reprezentativac je u drugom dijelu meča, odnosno u 65. minutu povisio na 2:0, da bi Porto preko Edera Militaa u 69. postigao počasni pogodak.

Roberto Firmino je u 77. minutu na asistenciju Džordana Hendersona ponovo doveo Liverpul do dva gola prednosti, da bi konačan rezultat u 84. postavio Virdžil van Dajk.

Domaćin je u većem dijelu meča bio bolji rival, a posebno u prvom poluvremenu kada je imao par dobrih prilika, ali je mreža golmana Alisona ostala netaknuta.

Tok mečeva:

Kraj na oba meča.

95' Gol Sterlinga je poništen zbog ofsajda, ludnica na "Etihadu"

84' "Poker" Liverpula, sada je pogodio van Dajk.

77' Liverpul opet ima dva gola prednosti, upisao se i Firmino.

73' Smanjo je Totenhem, Ljorente je poslao loptu u mrežu nakon kornera sa lijeve strane.

69' Smanjio je Porto 2:1, pogodio je štoper Militao.

65' Salah je duplirao prednost Liverpula. Aleksander Arnold je proigrao Egipćanina, koji je rutinski matirao golmana Porta.

60' Siti vodi 4:2! De Brujne je uposlio Aguera, koji je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao.

58' Uzvraća Totenhem, centaršut Dele Alija, udarac Ljorentea glavom sa pet, šest metara, brani Ederson.

54' Velika inicijativa Sitija, De Brujne je pokuašo, fenomenalna intervencija Ljorisa!

50' Ljoris brani udarac Sterlinga sa desetak metara, potom je Rouz otklonio opasnost....

49' Pokušao je De Brujne iz slobodnjaka, lopta je otišla preko gola,

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

43' Odličan udarac Sona, lopta je prohujala pored stative.

40' Prinudna izmjena kod Totenhema, Ljorente je zamijenio povrijeđenog Vanijamu.

28' Mane je doveo Liverpul u vođstvo, "redsi" su praktično završili posao...

21' Siti opet vodi 3:2! Sjajno je centrirao De Brujne po zemlji sa desne strane, a Streling iz blizine poslao loptu u mrežu!

14' Napadač Porta Marega bio je u izglednoj poziciji, ali se spetljao, pa je šansa propala...

10' Ludnica na "Etihadu"! Bernardo Silva je izjednačio na 2:2!

9' Fenomenalni Son za preokret, uposlio ga je de Brujne, a on je plasirao loptu van domašaja Edersona!

7' Kakav odgovor Totenhema! Lopta je nakon smušene reakcije Vokera došla do Sona, koji je šutirao iz prve sa 13,14 metara i matirao Edersona.

4' Siti je već nadoknadio minus iz prvog meča! Sterling je prelijepo plasirao loptu iskosa sa lijeve strane u suprotni ugao gola Ljorisa.

Počeli su mečevi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније