Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

21. 04. 2019. 19:02 >> 19:00

PRIMERA

Hetafe bliži LŠ, Levanteu važan bod za opstanak

Fudbaleri Hetafea pobijedili su danas na svom terenu Sevilju sa 3:0 u 33. kolu španske Primere.

Klub iz madridskog predgrađa pobjedom nad direktnim konkurentom u borbi za četvrto mjesto Primere, prišao je korak bliže plasmanu u Ligu šampiona.

Derbi kola pored tri gola u mreži Andalužana, obilježila su i dva crvena kartona, ali i dva jedanaesterca.

Vodeći gol za Hetafe postigao je Haime Mata u 35. minutu iz penala, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena takođe iz jedanaesterca domaćin duplirao prednost, a ovaj put Horhe Mata zatresao je mrežu Sevilje.

Drugom penalu prethodio je crveni karton zbog prekršaja Serhija Eskudera.

Hetafea je u 53. minutu pogotkom Moline povisio na 3:0, a da bi potom u posljednjih dvadesetak mintua domaćin igrao takođe s desetoricom igrača, pošto je direktan crveni karton dobio Đene Dakoman.

Ovom pobjedom Hetafe se vratio na četvrto mjesto na tabeli, pošto sada ima 54 boda, dva više od petoplasirane Sevilje.

Fudbaleri Levantea i Espanjola igrali su neriješeno 2:2 u prvoj današnjoj utakmici.

Espanjol je na gostovanju u Valensiji dvaput imao prednost, ali je Levante na kraju uspio da dođe do veoma bitnog boda u borbi za opstanak.

Levante je u prvom poluvremenu imao konstatnu inicijativu, ali je Espanjol iz praktično jedine prave prilike uspio da dođe do vođstva pogotkom Borhe Iglesiasa u 16. minutu.

Domaćin je preko Rubena Vesa u 62. minutu došao do izjednačenja, ali je Espanjol već u 65. ponovo došao do prednosti pogotkom Marka Roke.

Poslije dobre akcije u 72. minutu Ruben Roćina je šutem sa ivice šesnaesterca postavio konačan rezultat.

To ipak nije bilo kraj uzbuđenjima u Valensiji, pošto je Roćina u 74. zbog drugog žutog kartona isključen, a do kraja susreta oba tima imali su par dobrih situacija da dođu do vođstva, ali su mreže mirovale.

Espanjol je 10. sa 42 boda, dok je Levante 16. sa 34.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније