Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

01. 05. 2019. 23:00 >> 23:13

KATALONCI SLAVILI 3:0

Barsa pred vratima finala, Mesi kaznio promašaje Liverpula

Fudbaleri Barselone napravili su veliki korak ka finalu Lige šampiona, pošto su u prvoj utakmici polufinala savladali Liverpul sa velikih 3:0.

U odličnom meču na "Nou Kampu", Kataloncima je vođstvo donio Luis Suarez u prvom poluvremenu, a pred vrata finala doveo ih je Lionel Mesi sa dva gola u nastavku meča.

Liverpul možda i nije zaslužio ovako ubjedljiv poraz, ali "redsi" nijesu iskoristili svoje šanse, posebno na startu prvog poluvremena kada su imali inicijativu a Barsa se branila.

Revanš je na programu za šest dana na "Enfildu".

U prvih 45 minuta ekipe su igrale na veoma visokom nivou, bilo je prilika na obje strane, a najbliži golu bili su Lionel Mesi i Sadio Mane.

Barselona je do prednosti stigla u 26. minutu golom Suareza. Đordi Alba je poslao fantastičnu loptu za Urugvajca koji umakao odbrani Liverpula i poslao je preko Alisona Bekera.

Na samom početku drugog poluvremena Liverpul je imao tri velike prilike da izjednači, ali se u sve tri situacije istakao golman Barselone Mark-Andre Ter Štegen.

Prvo je u 47. minutu u sjajnoj poziciji bio Džejms Milner, pet minuta kasnije šut sa 18 metara oprobao Mohamed Salah, da bi u 59. minutu Egipćanin sjajno proigrao Milnera koji je po sredini šesnaesterca natrčao na loptu i šutirao, ali je Ter Štegen ponovo izašao kao pobjednik.

Poslije tih naleta Liverpula, Barselona je uzvratila preko Mesija i Vidala. Međutim, Vidal je umjesto da sam završi akciju riješio je da proigra Suareza i pogriješio.

Ekipa Liverpula je nastavila da diktira tempo, ali je za propuštene prilike uslijedila velika kazna u 75. minutu.

Suares je primio loptu u šesnaestercu i šutirao iz prve, ali je pogodio prečku. Međutim, lopta se odbila do Mesija koji se praktično ušetao u gol.

Samo sedam minuta kasnije uslijedilo je novo veliko slavlje navijača Barselone pošto je Mesi sjajno izveo slobodan udarac sa 30-ak metara za velikih 3:0. Bio je to 600. gol koji je postigao Argentinac u dresu Barselone.

Liverpul je do kraja meča imao veliku šansu da ublaži poraz, ali je prvo udarac Firmina sa gol linije izbacio Rakitić da bi potom na odbijenu loptu natrčao Salah i sa pet metara pogodio samo stativu.

U drugom polufinalu, fudbaleri Ajaksa poslije prvog meča imaju prednost od 1:0 protiv Totenhema.

TOK MEČA:

90+5' KRAJ MEČA! Dembele  je promašio stopostotnu šansu u finišu, Mesi ga je ostavio samog pred Alisonom, ali Francuz je traljavao šutirao i propuštio da vjerovatno i riješi sve dileme oko plasmana u finale.

84' Šta je samo promašio Salah. Prvo je Rakitić "skinuo" loptu sa gol linije nakon Firminovog šuta, a potom je Salah sa pet metara pogodio stativu.

81' GOOOOOOOL!!! Majstorija Mesija za velikih 3:0.

Sjajan gol Mesija iz slobodnog udarca sa oko 30 metara. Loptu je malo zakačio Gomez u živom zidu, a Alison paradom samo uljepšao drugi gol Argentinca na večerašnjem meču.

75' GOOOOOOOL!!! Barselona vodi 2:0.

Mesi je dobro povukao, lopta je došla do Suareza koji nekako udara butimom i pogađa prečku, ali lopta je se odbila do Argentinca na grudi i skoro se ušetao u gol, pošto oko njega nije bilo igrača Liverpula.

69' Barselona se malo oslobodila pritiska, ali ni blizu da ugrozi Alisona.

64' Prva opasna akcija Barse u nastavku. Mesi je sjajno pronašao Artura Vidala, ali se Čileanac spetljao i pogriješio prilikom ubacivanja na petarac.

60' Prva izmjena na meču. Semedo mijenja Kutinja u timu Barselone.

59' Ter Štegen ponovo čuva Barselonu. Salah je ubacio po zemlji, Milner je šutirao skoro sa penala, ali pravo u golmana domaćih.

53' Ponovo Liverpul prijeti. Ter Štegen je još jednom bio na visini zadatka, sada nakon udarca Salaha po zemlji sa desne strane.

50' Gosti igraju agresivno, žele inicijativu i izjednačenje. Klopovi izabranici prave visok presing i žele da ukradu loptu Barseloninima fudbalerima i tako dođu do gola.

47' Na startu nastavka odmah velika prilika za Liverpul. Milner je šutirao nakon gužve u šesnaestercu gostiju, ali Ter Štegen je odlično intervenisao i loptu izbacio u korner.

46' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice na "Nou Kampu".

Prvo poluvrijeme:

45+3' Kraj poluvremena, Barselona vodi 1:0 golom Luisa Suareza.

40' Velika borba i dobar tempo. Barsa želi da smiri igru, dok "redsi" igraju agresivno na sredini i traže priliku za izjednačenje.

38' Gosti nastavljaju sa napadima. Sada je probao iz daljine Milner, ali lopta je otišla pored stative.

35' Velika šansa za Liverpul. Henderson je sjajno pronašao Manea dugom loptom, ali Senegalac nije dobro zahvatio loptu i sa 10-ak metara poslao ju je daleko iznad gola.

30' Liverpul se nije povukoa poslije primljenog gola,  Salah je pokušao da iskoristi svoje prednosti protiv Lenglea ali nije mogao sam, a na drugoj strani ponovo prijeti Barselona ali Suarez pravi faul u napadu

26' GOOOL!!! Barselona je povela golom Luisa Suareza, bivšeg igrača Liverpula

Đordi Alba je poslao idealnu loptu u kazneni prostor Liverpula, a Suarez sjajno izbjegao ofsajd i pobjegao čuvarima.

To je bio jubilarni 500. gol za Barselonu u Ligi šampiona.

15' Nova šansa za Barsu. Lopta se, nakon prodira Mesija odbila do Filipa Kutinja, koji je uputio udarac, ali je Alison bio siguran.

13' Mesi je bio u sjajnoj prilici, nakon proigravanja Albe u šesnaestercu. Mesi se prvo spetljao, pa je potom lopta pogodila Matipa u šaku, ali ponovo Kujpers kaže da nije bilo penala.

4' Pao je Mane u kaznenom prostoru Barselone nakon duela sa Pikeom, ali sudija Bjorn Kujpers smatra da nije bilo penala.

3' Prvo veliko uzbuiđene viđeno je pred golom Liverpulu. Rakitić se našao sam ispred golmana Alisona, ali umjesto da šutira probao je da proigra Suareza a odlično je intervenisao Gomez.

1' Meč je počeo, visok presing Liverpula u uvodnim minutima

Barselona je neporažena u 31. utakmici na svom stadionu u Ligi šampiona, dok je Liverpul jedina engleska ekipa koja je uspijela da pobijedi Barselonu u gostima.

SASTAVI:

Barselona: Ter Štegen - Roberto, Pike, Lengle, Alba - Rakitić, Buskets, Vidal - Mesi, Suarez, Kutinjo.

Liverpul: Alison - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson - Milner, Fabinjo, Keita - Salah, Mane, Vajnaldum.

Duel je počeo u 21 sat.

Ajaks je juče u Londonu pobijedio Totenhem 1:0.

Revanš utakmice na programu su 7. i 8. maja.

Finalni meč biće odigran 1. juna na stadionu Metropolitano u Madridu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније