Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

02. 05. 2019. 18:10 >> 18:11

STOPAMA JOHANA KROJFA

Ćavi završio karijeru, ide u trenere

Proslavljeni španski fudbaler Ćavi Ernandez objavio je kraj igračke karijere, kao i želju da se posveti trenerskom poslu.

Ćavi je tri godine igrao za Al Sad u Kataru, gdje je došao nakon 17 godina u dresu Barselone.

Jedan od najboljih veznih igrača u istoriji izrazio je želju da krene stopama Johana Krojfa, koji je radom u Barseloni inspirisao mnoge buduće trenere.

"Moja trenerska filozofija bazira se na stilu koji je Barsa razvila pod dugogodišnjim uticajem Johana Krojfa, još od La Masije.

Najbolji primjer toga je fudbal koji igra Barselona. Volim timove koji preuzimaju inicijativu na terenu,koji igraju napadački fudbal, koji nas vraćaju na esenciju igre i ono što volimo od malih nogu, a to je posjed lopte", objasnio je 38-godišnji Ćavi, prenosi Sport klub.

On je za Barsu odigrao ukupno 769 mečeva, od toga 505 u La Ligi, što ga čini rekorderom kluba. Poznat po izuzetnoj pas igri, Ćavi je u dresu katalonskog kluba postigao 85 golova i upisao 182 asistencije.

Osvojio je sve moguće internacionalne trofeje koji postoje u fudbalu: Ligu Šampiona, Svjetsko i Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom, Superkup Evrope, klupsko Prvenstvo Svijeta...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније