Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ pvportal ]

03. 05. 2019. 21:58 >> 21:56
2

AGONIJA RUDARA

Gerina: Nemamo novca da završimo sezonu

Fudbalski klub Rudar je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji , koja može da priuzrokuje istupanje iz lige, ako se ne reaguje i brzo pomogne klubu, kazao je PV portal predsjednik kluba Muhamed Gerina.

Da je dogogorelo do nokata i da je Rudar na ivici ambisa, govori činjenica da je dan uoči utakmice sa Mornarom bilo upitno odigravanje utakmice. Prema provjerenim informacijama za Takmičarsku komisiju FSCG bio je spremno obaještenje da Rudar nema novca da plati zvanična lica.

"Mi nemamo novca da privedemo kraju sezonu koja se završava za mjesec dana, dugujemo igračima primanja, obaveze za stanarine i hranu. Poslije izlaska dugogodišnjih sponzora koji su skoro 12 godina održavali klub stabilnim. Nakon toga klub je jedino pomagala opstina Pljevlja sa gradonačelnikom Mirkom Đačićem, ali zbog poznatih problema lokalne samouprave sada je i ta pomoć prestala", kazao je Gerina.

Gerina je podsjetio da je Rudar je najtrofejniji fudbalski klub u Crnoj Gori i da naredne godina klub treba da proslavi jubilej za ponos, vijek postojanja.

Uskoro na stadionu dobijamo od FSCG reflektore (vrijednost projekta 600.000 eura) u sledećoj godini slavimo 100 godina kluba i pored svega navedenog ja koji sam u Rudaru sa iskustvom od 42 godine ne mogu da shvatim nemaran odnos prema klubu i izostanak razumjevanja sa nekih adresa koji mogu realno da pomognu, izostanak sponzora i nerazumijevanje privrednih subjekata koji su na području našeg grada Rudnika Uglja, Elektroprivrede Crne Gore, i ostalih. Ponekad pomislim da neko namjerno radi da se Rudar ugasi kao jedini jaki fudbalski centar na sjeveru Crne Gore. Afirmativno je bilo i lijepo slusati kada se ime Rudara i Pljevalja spominjalo u Austriji , Poljskoj , Azerbejdžanu i ostalim centrima fudbalske Evrope dje je Rudar igrao, a sada je Rudar ostavljen na vjetrometini i bespomoćan. Još jednom apelujem na sve koji mogu i žele da pomognu da bi prevazišli trenutne probleme", zaključio je Gerina.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније