Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

14. 05. 2019. 10:27 >> 10:56

DIJETE "VUČICE"

De Rosi nakon 18 godina napušta Romu

Roma je na zvaničnoj stranici potvrdila da će Danijele De Rosi nakon 18 godina napustiti klub.

Cijelu svoju dosadašnju karijeru De Rosi je proveo u dresu Rome, odigrao je 615 utakmica za "Vučicu", iako je svojevremeno imao mnoge ponude evropskih velikana, ali zbog ljubavi prema klubu nije htio da napušta Olimpiko.

De Rosi je dijete Rome i pored Franćeska Totija sigurno jedan od glavnih zaštitinih znakova rimskog kluba. Za Romu je debitovao još dok je bio tinejdžer i od tada je izrastao u prvotimca ovog kluba.

Očekuje se da će po završetku sezone, odnosno utakmica protiv Sasuola i Parme, De Rosi nastaviti karijeru van Italije.

"Svi ćemo zaplakati kada obuče dres 'Vučice' posljednji put, ali poštujemo njegovu želju da produži igračku karijeru van Rima, iako sada ima već skoro 36 godina", kazao je predsjednik kluba Džejms Palota.

Iako je u najboljim godinama imao velike ponude evropskih velikana odlučio je da ostane u Romi. Najveći interes za njega pokazao je Mančester junajted koji je u nekoliko navrata slao ponude za njega, ali De Rosi nije htio ni da čuje za to.

Njegov ugovor s Vučicom ističe na kraju ove sezone, a danas je klub saopštio da isti neće biti produžen, te da će De Rosi nakon 18 godina napustiti Romu.

"Želio bih da se zahvalim De Rosiju na nevjerovatnoj posvećnosti klubu, ali i da zna da će mu vrata Rome uvijek biti otvorena", rekao je Palota.

U 18 sezona postigao je 63 gola i upisao 54 asistencije. U dresu Rome osvojio je svega tri trofeja, dva Kupa Italije, te jedan trofej italijanskog Superkupa.

Sa Italijom je bio mnogo uspješniji, prvak svijeta 2006. godine, osvojio je i EP za mlade, bio vicešampion Evrope 2012. ima čak i medalju sa Olimpijskih Igara 2004. u Atini.

Za Italiju je odigrao 127 utakmica, ispred njega su samo Bufon, Kanavaro i Paolo Maldini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније