Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 05. 2019. 18:51   >>  16. 05. 2019. 16:17 5

VAŽNE POBJEDE PETROVCA I ISKRE

Zeta zaustavila Sutjesku, Budućnost na minus 4

Sutjeska je igrala neriješeno sa Zetom na "Trešnjici" 1:1, što je iskoristila Budućnost koja je savladala Grbalj 5:3 i prišla Nikšićanima na četiri boda dva kola prije kraja prvenstva.

Zeta je na "Trešnjci" vodila golom Krstovića od 45. minuta, a remi je potpisao Marković pogotkom u 57. Nikšišani su meč završili sa desetoricom, jer je Janković isključen u 77. minutu, ali domaćin to nije kaznio.

Nikšićanima pobjeda protiv Grblja u narednom kolu garantuje titulu.

Fenomenalan meč viđen je pod Goricom. Budućnost je slavila sa 5:3, iako je od 44. minuta igrala sa igračem manje (crveni karton zaradio je Mijić). Grbalj je dva puta vodio (pogađao Kordić), ali je Budućnost sjajnom igrom u drugom dijelu stigla do pobjede.

Podgorički tim do pobjede vodili su Mihailo Perović golovima u 28. i 48, Dejan Zarubica u 54. i Draško Božović u 65. minutu.

Titograd je brojao do šest protiv Mornara. Po dva gola postigli su Mendi i Petrović.

Petrovac i Iskra su na korak od opstanka. Petrovčani su pogotkom Vujovića slavili na gostovanju Rudaru i praktično ga gurnuli u baraž. Danilovgrađani su golovima Nikača i Milića srušili Lovćen na svom terenu 2:0 i sada imaju četiri boda više od Rudara.

Rezultati i strijelci:

Zeta – Sutjeska 1:1 (Krstović 45 – Marković 57)

Budućnost – Grbalj 5:3 (Perović 27, 49, Zarubica 54, D. Božović 65, Raičević 79 – Kordić 17,42, Džugurdić 58)

Titograd – Mornar 6:1 (Petrović 6, 21, Pavlović 14, Pavićević 41, Mendi 57, 61 – Klikovac 75)

Iskra – Lovćen 2:0 (Milić 32, Nikač 35)

Rudar – Petrovac 0:1 (Vujović 68)

Tabela: Sutjeska 68, Budućnost 64, Zeta 55, Titograd 53, Petrovac 46, Grbalj 45, Iskra 44, Rudar 40, Lovćen 26, Mornar 12.

Trofej Radija Crne Gore: Krstović i dalje na čelu

Fudbaler Zete, Nikola Krstović sa 14 golova vodeći je na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Drugoplasirani Aleksandar Vujačić iz Budućnosti postigao je 12 pogodaka, Božo Marković iz Sutjeske upisao je 11, a po deset Radomir Đalović iz Rudara i napadači OFK Titograda i Grblja, Marko Pavićević i Vladan Kordić.

Po devet puta u listu strijelaca upisali su se nekadašnji fudbaler Iskre, Stefan Milošević i Vojin Pavlović iz OFK Titograda, a po osam Miloš Mijić iz Budućnosti, napadač Lovćena Goran Vujović i Darko Nikač iz Iskre.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne četiri golgeteri Sutjeske Goran Vujović i Igor Ivanović i igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније