Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

18. 05. 2019. 17:50 >> 17:50

TANDEM SE UPISAO U STRIJELCE

Bajernu titula, oproštaj sa stilom Riberija i Robena

Fudbaleri Bajern Minhena osvojili su danas titulu prvaka Njemačke, pošto su u posljednjem, 34. kolu Bundeslige pobijedili Ajntraht iz Frankfurta sa 4:1.

Bajern je ovo rekordna 29. titula prvaka Njemačke, a sedma uzastopna.

Bavarci su poveli golom Kingslija Komana u četvrtom minutu, da bi izjednačenje Ajntrahtu donio Sebastijen Aler u 50.

Radost gostiju nije dugo trajala, pošto je Bajern preko Davida Alabe u 53. minutu došao do novog vođstva, a sve nedoumice oko pobjednika meča rešio je Renato Sančes već u 58.

U nastavku sureta trener Bajerna Niko Kovač dao je priliku Franku Riberiju i Arjenu Robenu kojima je ovo bio posljednji meč u karijeri.

Riberi i Roben su uspjeli da se na lijep način oproste od navijača. Francuz je u 72. minutu povisio na 4:1, a Holanđanin je 78. postavio konačan rezultat na stadionu Alijanc arena.

Bajern je prvenstvo Njemačke završio sa 78 bodova, dva više od Borusije Dortmund koja je na gostovanju sa 2:0 pobijedila Borusiju Menhengladbah.

"Milioneri" su do pobjede nad Borusijom došli golovima Džejdona Sanča u 45. i Marka Rojsa 54. minutu.

Plasman u Ligu šampiona pored Bajerna, Borusije Dortmund i Lajpciga, koji je izgubio s 2:1 od Verdera, izborio je Bajer Leverkuzen.

"Farmaceuti" su na gostovanju u Berlinu pobijedili Hertu s 5:1 i tako prvenstvo završili na četvrtom mjestu sa 58 bodova.

U Ligu Evropa direktno su se plasirali Borusija Menhengladbah i Volfsburg koji je sa 8:1 pobijedio Augzburg.

Plasman Ajntrahta u Evropu, usljed ubjedjivog poraza od Bajerna, zavisio je od utakmice između Majnca i Hofenhajma, gdje je ekipi iz Frankfurta bilo potrebno da Hofenhajm ne upiše pobjedu.

Upravo to se i dogodilo, pošto je meč završen pobjedom domaćina od 4:2, iako je Hofenhajm vodio s 2:0, ali je u 41. minutu ostao s igračem manje na terenu, pošto je Kristof Baumgartner dobio drugi žuti karton.

Iz Bundeslige ranije su ispali Nirnberg i Hanover, dok će u baražu za opstanak igrati Štutgart.

Nirnberg je izgubio s 5:1 od Frajburga, dok je Hanover s 2:1 poražen od Fortune iz Diseldorfa.

Jedina utakmica posljednjeg kola Bundeslige koja je završena bez golova bio je okršaj Šalkea i Štutgarta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније