Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 05. 2019. 22:51 >> 00:07

NOKAUTIRALI ARSENAL

Čelsiju trofej Lige Evrope

Fudbaleri Čelsija osvojili su večeras trofej u Ligi Evropa, pošto su u finalu u Bakuu pobijedili Arsenal sa 4:1.

Golove za Čelsi postigli su Olivije Žiru u 49, Pedro u 60. i Eden Azar u 65. iz penala i u 72. minutu. Strijelac jedinog pogotka za Arsenal bio je Aleks Ivobi u 69. minutu.

Čelsi je osvojio svoj drugi trofej u Ligi Evropa, pošto je u tom takmičenju trijumfovao i 2013. Na drugoj strani, Arsenal je ostao bez trofeja, ali i Lige šampiona naredne sezone.

Obje ekipe su u prvom poluvremenu bile oprezne, tako da nije bilo previše uzbuđenja.

Arsenal je bolje počeo utakmicu, imao je terensku inicijativu i prilike preko Pjer-Emerika Obamejanga u devetom i Granita Džake u 26. minutu. Pored toga, Aleksander Lakazet je u 18. minutu pao u kaznenom prostoru nakon kontakta sa Kepom, ali je sudija Đanluka Roki presudio da nema penala.

Kako je vrijeme odmicalo fudbaleri Čelsija su počeli da prijete, ali im se na putu našao golman Petr Čeh koji je večeras odigrao svoju posljednju utakmicu u karijeri. Prvo je dobro intervenisao nakon udarca Emersona u 34. minutu, a potom i pet minuta kasnije poslije pokušaja Olivejea Žirua.

Poslije malo uzbuđenja u prvih 45 minuta, u nastavku je uslijedila prava "ludnica".

Na samom početku nastavka, u 49. minutu, Čelsi je poveo golom Žirua. Emerson je ubacio loptu u kazneni prostor gdje je dočekao Žiru i sjajno pogodio glavom u padu za 1:0.

Deset minuta kasnije Čelsi je duplirao prednost. Strijelac je bio Pedro na asistenciju Azara.

Roki nije svirao penal u 18. minutu, ali jeste u 64. Mejtland-Najls je s leđa oborio Žirua, a siguran sa bijele tačke minut kasnije bio je Azar.

I pored ubjedljive prednosti Čelsija, Arsenal se nije predavao. Samo četiri minuta kasnije Ivobi je iz prve šutirao sa ivice šesnaesterca i sjajno pogodio za 3:1.

Ipak, nada Arsenala je tajala kratko, samo tri minuta. Žiru je veoma lijepo ubacio loptu u šesnaesterac, a loptu je dočekao Azar i poslao je donji desni ugao i tako praktično stavio tačku na ovo finale.

Do kraja meča obje ekipe su imale po nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije više menjao.

Čelsi - Arsenal 4:1

(Žiru 49', Pedro 60', Azar 65'p, Azar 72' / Ivobi 69' )

Tok meča:

90'+3 Kraj meča!

72' GOOOL! Čelsi se vraće na +3 preko Azara - 4:1. Loptu je na sredini terena oduzeo Azar, krenuo je ka šesnaestercu, pronašao Žirua na lijevom boku koji mu je vratio loptu, a belgijskom reprezentativcu nije bilo teško da savlada Čeha.

69' GOOOL! Arsenal smanjuje na 3:1. Ivobi je ušao sa klupe i postigao gol.

65' GOOOL! Čelsi sa bijele tačke povećava prednost preko Azara za 3:0.

60' GOOOL! Pedro duplira prednost za Čelsi 2:0. Kovačić je pronašao Azara, Pedro se ubacio na jedanaesterac, dobio pravovremenu loptu i plasirao je iza Čehovih leđa.

49' GOOOL! Čelsi preko Žirua vodi 1:0. Nekadašnji fudbaler Arsenala savladao je nekadašnjeg golmana Čelsija. Francuski reprezentativac je postigao spektakularan gol glavom na sjajan centaršut Emersona.

Golman Arsenala nije ni stigao da reaguje, a lopta je završila u donjem desnom uglu njegovog gola.

46' Počelo drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena

40' Nova prilika za Čelsi. Žiru je stigao do lopte poslije minijature Azara i Žoržinja, ali se našao u raskoraku i nije šutirao na najbolji način, pa je Čeh mogao da reaguje.

34' Konačno i Čelsi da zaprijeti preko Emersona. Lijevi bek Čelsija se ponovo našao u šesnaestercu Arsenala, dobro je šutirao, ali je lopta išla pravo u Čeha.

27' Projektil Džake. Arsenal napada sa svih strana terena. Fudbaleri Čelsija uspijevaju samo da izbace loptu van šesnaesterca, a poslije jedne od takvih situacija Džaka je uputio projektil sa više od 20 metara. Lopta je okrznula spoljni dio prečke.

18' Nema penala za Arsenal. Lakazet se pojavio ispred Kepe, pomjerio je loptu prije golmana Čelsija uz kontakt koji je mogao da bude okarakterisan kao prekršaj za najstrožiju kaznu. VAR se oglasio da nema elemenata za jedanaesterac.

9' Prva šansa za Arsenal. Mejtland-Najls je centrirao sa desnog boka, gdje ga nije pratio Azar, Kepa je izboksovao loptu ispred Lakazeta, poslije čega je uslijedio šut Obamejanga, ali je lopta završila daleko od desne stative Čelsija.

1' Meč je počeo.

Stadion: Olimpijski stadion u Bakuu

Sudija: Đanluka Roki (Italija)

Čelsi: Arizabalaga - Aspilikueta, Kristijanesen, David Luiz, Emerson - Kante, Žoržinjo, Kovačić - Pedro, Azar, Žiru.

Arsenal: Čeh - Sokratis, Košelni, Monreal, Metland-Najls - Toreira, Džaka, Kolašinac, Ozil - Obamejang, Lakazet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније