Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 05. 2019. 14:44 >> 14:45

SJUTRA FINALE

Trofej Kupa je kruna sezone

Trofej Kupa Crne Gore za fudbalere Budućnosti i Lovćena je kruna sezone, kazali su predstavnici tih klubova uoči finalnog duela.

Budućnost i Lovćen odigraće sjutra u Podgorici finalni meč Kupa Crne Gore, uz direktan prenos na TVCG.

Trener Budućnosti Branko Brnović smatra da ubjedljiv trijumf u prvenstvenom duelu pod Goricom nije realna slika kvaliteta cetinjskog kluba.

“Lovćen ima nekoliko bivših seniorskih i mladih reprezentativaca, mladih i iskusnih kvalitetnih igrača. Po kvalitetu su među četiri najbolje ekipe u Prvoj ligi. Očekuje nas teška utakmica, peče ih poraz i žele da nam vrate. I naš motiv je veliki da zbog nas, igrača, navijača i kluba osvojimo trofej”, kazao je Brnović.

On je istakao da su igrači Budućnosti dužni da osvoje trofej, podsjećajući da im je izmakla titula.

“Dužni smo sebi i navijačima da odigramo dobru utakmicu. Finale je najljepša utakmica u sezoni, biće pun stadion i na igračima je da uživaju, da potvrde kvalitet i opravdaju igre koji su prikazali ove sezone”, kazao je Brnović na konferenciji za novinare.

Trener cetinjskog tima, Aleksandar Miljenović kazao je da je za njega velika čast biti akter finala Kupa Crne Gore.

“Veliki je uspjeh za nas, jer se borimo za jedan od trofeja. Budućnost je favorit imajući u vidu plasman na tabeli, kvalitet igrača i organizaciju kluba. Sve utakmice ove sezone bili smo gosti, a u finalu pod Goricom osjećaćemo se kao domaćini. Veliko je interesovanje na Cetinju i očekujem da će veliki broj navijača doći na stadion. Siguran sam da će Lovćen pružiti svoj maksimum, vidjećemo zašta će to biti dovoljno”, rekao je Miljenović.

Trofejni stručnjak, koji je sa Petrovcem i OFK Titogradom osvajao Kup, kazao je da će cetinjski tim biti oslabljen u finalu neigranjem Blaža Igumanovića i Miloša Radunovića.

“Nedostatak domaćeg terena i otežani uslovi za rad uslovio je da smo tu gdje smo na tabeli I da nam slijedi borba za opstanak. U uslovima u kojima radimo možda i ne zaslužujemo da budemo prvoligaši. Bilo bi lijepo da osvojimo Kup i izborimo opstanak”, naglasio je Miljenović.

Kapiten Budućnosti, Draško Božović kazao je da je finale Kupa jedna od najljepših utakmica u crnogorskom fudbalu.

On je istakao da Budućnost prihvata ulogu favorita, navodeći da su igrači svjesni da neće biti lako.

“Spremni smo i jedva čekamo početak meča. Poštujem ekipu Lovćena, to su kvalitetni iograči i momci. Da su imali domaći teren ne bi se borili za opstanak, već za plasman na evropsku scenu. Ovo je za nas vađenje sezone, jer smo bili projektovani za titulu prvaka”, kazao je Božović.

On je kazao da je borba za trofej poseban motiv.

“Izgubili smo tri finala, vrijeme je da osvojimo trofej. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da osvojimo trofej”, kazao je Božović.

Kapiten Lovćena Mirko Radišić kazao je da će cetinjski klub, bez obzira na značaj meča, finale odigrati rasterećeno.

“Budućnost je izraziti favorit, to je ekipa koja je projektovana za duplu krunu. Bolja je ekipa, što ne znači da mi nećemo dati svoj maksimum I probati da ih iznenadimo. Da ne bude da pobijedi bolji na papiru. Vjerujem da uz malo sreće i božiju pomoć možemo do trofeja”, rekao je Radišić.

On je kazao da će Lovćen imati veliku podršku navijača i da očekuje oko 3.000 Cetinjana na tribinama.

“To je obaveza više da damo sve od sebe i ne obrukamo se zbog navijača, kluba i nas samih. Izuzetno bitna utakmica, ali smatram da su baraž mečevi i borba opstanak značajniji za nas. Neće biti lako igrati baraž utakmice, poslije finala bilo kako da se završi. Ekipa će biti potrošena fizički i mentalno”, rekao je Radišić.

On je istakao da je ovosezonski poraz od 7:0 boli i pamtiće se, ali da ne predstavlja realnu sliku odnosa dva trima, podsjećajući da su ostala tri prvenstvena meča završena neriješeno.

Budućnost će peti put igrati finale Kupa Crne Gore, a jedini trofej osvojila je 2013. godine.

Bila je finalista i 2008, 2010. i 2016. godine, ali je izgubila dva puta izgubila od Rudara i jednom od Mogrena.

Na putu do finala eliminisala je Rudar, Mladost Lješkopolje i Sutjesku.

Lovćen u finalima Kupa Crne Gore ima polovičan učinak – pobjedu i poraz.

Jedini trofej osvojio je 2014. pobjedom protiv OFK Titograda 1:0, dok je pet godina ranije izgubio od Petrovca 1:0.

Do borbe za trofej bili su bolji od Jedinstva, DEčića, Mornar i Petrovac.

Finalni meč na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније