Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

29. 05. 2019. 22:24 >> 22:40

UEFA POOŠTRAVA PRAVILA

Kosovo će morati da ugoste sve zemlje

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da će pooštriti pravila kako bi spriječila zemlje koje ne priznaju Kosovo da odbiju gostovanje te reprezentacije, javila je agencija AP.

Ako se Kosovo plasira na Evropsko prvenstvo 2020, svoje prvo veliko takmičenje, tu selekciju će morati da ugoste i one zemlje koje ne priznaju nezavisnost Kosova.

Četiri od 11 zemalja domaćina turnira naredne godine ne priznaju nezavisnost Kosova, a to su Azerbejdžan, Rumunija, Rusija i Španija.

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferina izjavio je da pravila obavezuju timove da prihvate da igraju protiv kosovskih nacionalnih i klupskih timova kao rezultat žrijeba, bilo na njihovoj ili teritoriji Kosova.

To bi moglo da dovede do nesuglasica između Uefe i nekih zemalja, kao što je Ukrajina, koja ne priznaje nezavisnost Kosova i zbog toga je svoju domaću kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2018. godne protiv Kosova preselila u Poljsku.

Kosovo je u Grupi A kvalifikacija za EURO zajedno sa Engleskom, Bugarskom, Crnom Gorom i Češkom. Sve te zemlje Kosovo priznaju kao nezavisnu državu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније