Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Arena / Pobjeda ]

05. 06. 2019. 11:05 >> 11:05

MARUŠIĆ UOČI KOSOVA

"Sve što treba da uradimo je da pobijedimo"

Stvari su jasne, preksjutra igramo kod kuće sa Kosovom i sve što treba da uradimo je da pobijedimo, kazao je reprezentativac Crne Gore Adam Marušić.

Junski termin kvalifikacija ne razlikuje se mnogo od prethodnih ciklusa, u smislu kadrovskih problema koji su postali tradicionalni kada je u pitanju crnogorska A reprezentacija.

Otpali su Stevan Jovetić i Stefan Savić, ali je dobra vijest što će u timu biti Adam Marušić koji je uoči dolaska u Podgoricu bio na terapijama.

“Hrabri sokoli” i bez glavnih zvijezda žele da se približe mjestu koje vodi na Evropsko prvenstvo, a fudbaler Lacija vjeruje u pobjedu nad Kosovom i povoljan rezultat protiv Češke u Olomucu.

“Stvari su jasne, preksjutra igramo kod kuće sa Kosovom i sve što treba da uradimo je da pobijedimo. Razmišljamo samo u tom pravcu i tako se spremamo”, rekao je Marušić za Arenu.

Meč je sam po sebi specifičan, a i igra se u specifičnim okolnostima bez publike.

“To je mlad tim, ali ima dobrih igrača. Moramo da budemo koncentrisani od samog starta. Ne ide nam na ruku to što nema navijača jer nam mnogo znače. Svaki igrač voli da igra pred punim tribinama, pogotovo ovdje gdje je ambijent fenomenalan. Pun stadion daje posebnu draž svakom meču, ali ovoga puta moramo da se naviknemo na prazne tribine. I u takvim okolnostima treba da nađemo put do pobjede”, poručio je dvadesetšestogodišnji univerzalac po desnoj strani.

Dueli sa Kosovom u petak pod Goricom i sa Češkom tri dana kasnije u Olomucu nijesu ključni, ali su važni za dalji tok kvalifikacija u grupi A.

“Junski termin je malo nezgodan, sezone su za većinu nas završene, ali svi smo profesionalci i hoćemo da pružimo najbolje iz sebe radi reprezentacije. Bićemo motivisani, a nadam se zadovoljni poslije ovih utakmica”, naglašava Marušić.

Posljednji put Crna Gora je početkom septembra 2017. godine izašla na teren u najjačem sastavu. Problema sa povredama bilo je gotovo stalno, prije i poslije, a ima ih i sada. Nedostaju nosioci ekipe Jovetić i Savić. Mnogo je to koštalo “hrabre sokole”, koji su, doduše, i pored toga znali da ostvare velike pobjede.

“Kada fale Joveta ili Savić, onda je to ogroman hendikep za našu reprezentaciju. Radi se o dva fenomenalna fudbalera koji igraju na višem nivou od svih nas. Nedostajaće mnogo, ali šta je tu je. Moramo da igramo i bez njih, te da damo sve od sebe kako bismo pobijedili”, kaže Marušić.

Kosovo je mlada reprezentacija na fudbalskoj mapi, ali zaslužuje respekt zbog partija u Ligi nacija i na početku kvalifikacija za Euro 2020.

“Naravno, analizirali smo ih i vidjeli da se radi o kvalitetnom timu. Bili su prvi u Ligi nacija, a na startu ovih kvalifikacija osvojili su bod protiv Bugarske. Znamo o kakvoj se ekipi radi, koje su njihove vrline i mane, a mi ćemo gledati da sve to pretvorimo u svoju korist”, rekao je brzonogi bočni igrač Crne Gore.

Marušićev saigrač u Laciju je Valon Beriša, koji je rođen u švedskom Malmeu, ali je igrao za sve selekcije Norveške, zaključno sa A reprezentacijom.

Od 2016. godine je član selekcije Kosova za koju je upisao 14 nastupa i postigao jedan gol.

Zbog povrede ne dolazi u Podgoricu, ali je naš fudbaler razgovarao sa njim o predstojećem meču.

“On je van terena duži period i neće igrati protiv nas. Pričali smo, rekao mi je da će nas pobijediti. Odgovorio sam mu da nema šanse, mi ćemo dobiti utakmicu”, uz osmijeh priča Marušić.

Marušić je završio sezonu u Seriji A sa nešto manje nastupa i postignutih golova nego u prvoj godini kada je stigao na Olimpiko.

Sa Laciom je, međutim, osvojio Kup, a u finalu je odigrao čitav meč protiv Atalante (2:0) u Rimu.

“Malo slabija sezona za mene nego prošla, što se tiče lige. Ali, igrao sam u finalu Kupa koji smo osvojili, što je jako bitna stvar za nas. Sa tim trofejom izvukli smo godinu. Imao sam malih pehova sa povredama, ali na kraju se sve završilo kako treba. Imam ugovor i za sa sada ostajem u Laciju”, zaključio je Marušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније