Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2019. 22:50 >> 23:01

LIGA NACIJA

Het-trik i majstorija Ronalda za finale Portugalaca

Reprezentacija Portugalije prvi je finalista Lige nacija, pošto je u prvom meču završnog turnira u Portu savladala Švajcarsku 3:1 uz tri gola Kristijana Ronalda.

Švajcarci su bili odlični, u najmanju ruku ravnopravan rival, pogodili su i prečku, imali još nekoliko izglednih prilika, ali predatorski instikt i sjajna realizacija vedete Juventusa odlučili su meč.

Za titulu u premijernom izdanju ovog takmičenja Portugal će u nedjelju igrati protiv pobednika drugog polufinala između Holandije i Engleske, koje je na programu u četvrtak od 20:45.

Švajcarci su u meč krenuli otvorenog garda. Imali su nekoliko odličnih prilika, posebno preko Đerdana Šaćirija, kome je u situaciji jedan na jedan Zomer odbranio šut. Kazna je uslijedila u 25. minutu kada je Kristijano Ronaldo, sa 25 metara iskosa sa lijeve strane, šutirao sjajno iz slobodnog udarca, pored živog zida, oštro u ugao golmana Zubera i postigao 86. gol u reprezentativnom dresu.

Izuzetno zanimljiva situacija viđena je u 56. minutu. Sudija Feliks Brih u prvi mah duel i potencijalno povlačenje Nelsona Semeda za ruku Akanđija nije okarakterisao penalom. U narednoj akciji Fabijan Šer je napravio prekršaj nad Bernardom Silvom i njemački sudija je dosudio penal za Portugalce. Međutim, dobio je signal iz VAR sobe da pregleda prethodnu situaciju u šesnaestercu Portugalije i poslije pregleda ipak se odlučio da preinači odluku i dosudi penal za Švajcarce, a siguran izvođač bio je Rikardo Rodriges.

Ušlo se u mirniju fazu utakmice, djelovalo je kao da će se igrati produžeci. Ali su domaći u 88. minutu izveli odličnu akciju, došla je lopta do Bernarda Silve, koji je sjajno centrirao ka Ronaldu, a napadač Juventusa je drugim golom donio novu prednost. Već u narednoj akciji najbolji igrač domaćih postigao je i treći gol, za het-trik za 3:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније