Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

(B92)

09. 06. 2019. 18:50   >>  19:03

OSVOJILI TREĆE MJESTO

Englezi savladali Švajcarsku na penale

Fudbalska reprezentacija Engleske osvojila je treće mjesto u Ligi nacija, pošto je u Gimaraešu poslije izvođenja jedanaesteraca pobedila Švajcarsku sa 6:5.

Nakon regularnog dijela i produžetaka utakmica je završena 0:0.

Engleska je imala više prilika, Hari Kejn je pogodio prečku, a dobre prilike propustili su Dele Ali i Rahim Sterling. Sa druge strane, Granit Džaka bio je neprecizan u timu Švajcarske.

U 84. minutu gol za Englesku postigao je Kalum Vilson, ali je nakon pregledanog video snimka sudija poništio gol, jer je procijenio da je Vilson faulirao defanzivca Švajcarske.

Sterling je imao dvije dobre šanse u produžecima, od kojih je u 117. minutu pogodio prečku iz slobodnog udarca. Poslije produžetaka nije bilo golova, pa su izvedeni penali.

Za Englesku su pogađali Hari Megvajer, Ros Barkli, Džejdon Sančo, Sterling, golman Džordan Pikford, a za Švajcarsku Stiven Zuber, Granit Džaka, Manuel Akandži, Kevin Mbabu i Fabijan Šar.

U šestoj seriji Erik Dajer je bio precizan za Englesku, dok je golman Pikford odbranio penal Josipu Drmiću i donio pobjedu svom timu.

U finalu Lige nacija Portugal i Holandija igraju večeras od 20.45.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније