Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

21. 06. 2019. 20:07   >>  20:05

BIĆE POMOĆNI TRENER

Srna završio karijeru, vraća se u Šahtjor

Dugogodišnji kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Dario Srna danas je u Kijevu objavio da završava igračku karijeru i da se vraća u Šahtjor gdje će biti u ulozi pomoćnog trenera.

"U svom životu ništa ne bi mijenjao", rekao je 37-godišnji Srna, koji se na početku svog obraćanja zahvalio svima koju su bili uz njega tokom karijere.

Srna je svoj profesionalni put započeo u GOŠK-u iz Gabele, nastavio u Neretvi iz rodnog Metkovića, a potom preselio u splitski Hajduk, u kojem je proveo prve četiri sezone. Sa Hajdukom je bio prvak 2001. godine i dva puta je osvajao Kup Hrvatske.

Najveći dio karijere, čak 15 godina, Srna je nosio dres Šahtjora iz Donjecka za koji je odigrao 536 utakmica, postigao 49 pogodaka i osvojio 26 trofeja.

Igrajući za reprezentaciju Hrvatske, Srna je postao rekorder sa 134 nastupa u kojima je postigao 22 pogotka.

Igračku karijeru završio je u dresu Kaljarija, a poseban dio svog oproštajnog govora posvetio je upravo italijanskom klubu.

"Prošla sezona, kada sam bio jedan od vas, ostaće posebna za mene. Nikada neću zaboraviti podršku i prijateljstvo koje sam osjećao među vama. Nikada neću zaboraviti ljubav navijača i kluba. Želim vam sve najbolje u danima i godinama, kako na terenu tako i izvan njega", rekao je Srna, prenosi Hina.

On je zahvalio svim trenerima koji su ga vodili kroz karijeru i naveo da je svako od njih dao doprinos u njegovom razvoju, i kao čoveka i kao igrača.

"Bilo je lijepih perioda, bilo je ružnih, ali to je sve dio života. Ponosan sam na sve. Zahvaljujem se svim navijačima u Hrvatskoj, svim svojim saigračima iz reprezentacije, saigračima iz klubova.

Upoznao sam divne ljude, velike igrače i bila mi je čast igrati sa njima", rekao je Srna.

"Na kraju karijere se vraćam kući, okrećem svoju novu stranicu u životu. Probaću da pomognem Šahtjoru na drugoj funkciji", zaključio je Srna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније