Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

04. 07. 2019. 09:50   >>  09:49

NASTAVLJENA BAJKA "INKA"

Peru u finalu Kopa Amerika nakon 44 godine

Fudbalska reprezentacija Perua najprijatnije je iznenađenje ovogodišnjeg Kopa Amerika, pošto je nakon Urugvaja uspjela da izbaci Čile i plasira se u veliko finale.

Reprezentativci Čile su u ovaj duel ušli kao favoriti ali na kraju će se morati zadovoljiti utakmicom za treće mjesto protiv Argentine.

Peru je u polufinalu ostvario ubjedljivu pobjedu (3:0) i u borbi za titulu igraće protiv domaćina Brazila, koji im je dao pet golova u grupnoj fazi.

Peruanci su poveli u 21. minutu kada je nakon dodavanja Andrea Karilja glavom, strijelac bio Edison Flores, piše Sport klub.

Kariljo, član Benfike, bio je asistent i kod drugog gola Perua. Iskoristio je lošu procjenu golmana Čilea Arijasa, pretrčao ga i dodao do Jošimara Jotuna, a fudbaler Kruz Azula primio je loptu grudima i precizno iz voleja poslao loptu u mrežu.

U posljednjem minutu utakmice, Peru postiže i treći gol, veteran Gerero je izbjegao ofsajd zamku i definitivno zapečatio ishod ovog meča.

Čile nije uspeio da postigne ni utješni gol, iako je imao priliku za to u nadoknadi kada im je dosuđen penal. Golman Perua Pedro Galjes pročitao je namjeru Eduarda Vargasa.

Ono na šta Peruanci mogu biti ponosni je podatak da su na putu do finala eliminisala dva prethodna šampiona - Urugvaj (2011) i Čile (2015. i 2016.)

Peru će se boriti za treću titulu, 1939. osvojili su je na domaćem terenu, a 1975. je možda i najbolja generacija u njihovoj istoriji predvođena Kubiljasom, u dva meča bila bolja od Kolumbije i osvojila pehar. Nikada osim ta dva puta nijesu igrali finale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније