Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: F.R. [ Beta ]

07. 07. 2019. 18:37 >> 18:36

MAKRON PORUČIO

"Fudbalerke da budu plaćene kao muškarci"

Predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao je danas da se nada da će fudbalerke dobijati istu platu kao i njihove kolege fudbaleri.

"Moramo progresivno da idemo ka tome", rekao je Makron za francuski Info radio, uoči finala Svjetskog prvenstva za žene, čiji je Francuska domaćin.

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino rekao je u petak da će nagradni fond za naredno Svjetsko prvenstvo za žene biti udvostručen, sa 30 na 60 miliona dolara.

Nagradni fond Svjetskog prvenstva za fudbalere 2022. u Kataru je 440 miliona dolara.

Makron, koji navija za Marsej, rekao je da će poslije ovog turnira u Francuskoj biti još veće interesovanje za ženski fudbal.

"Imamo efekat Svjetskog prvenstva", rekao je Makron i dodao da "stvari više nikada neće biti iste" za ženski fudbal u Francuskoj.

U finalu Svjetskog prvenstva danas u Lionu igraju selekcije SAD i Holandije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније