Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me [ O.Z./M.L.B ]

26. 07. 2019. 13:28 >> 14:39
9

HADŽIBEGIĆ PREDSTAVLJEN

CG zaslužuje mjesto na velikom takmičenju

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić, poručio je da nije došao da pravi revoluciju, već da napravi sportski korak naprijed i nadogradi ono što ekipa već ima. Crna Gora zaslužuje mjesto na velikom takmičenju, kaže Hadžibegić i dodaje da je nelogično što do sada nijesmo bili na evropskom ili svjetskom šampionatu.

Hadžibegić je na predstavljanju u Kući fudbala naveo da mu je zadovoljstvo što je dobio povjerenje FSCG i predsjednika Dejana Savićevića.

FSCG sa Hažibegovićem je potpisao ugovor do kraja sljedeće godine. Bosanskohercegovački trener naslijediće Ljubišu Tumbakovića koji je smijenjen 7. juna, kada je odbio da vodi reprezentaciju Crne Gore u utakmici protiv Kosova. 

„Nedopustivo je da smo peti na tabeli. Dio odgovornosti je i na igračima, a bilo je i puno dobrih stvari“, kazao je Hadžibegić.

Misli da Crna Gora ima solidnu reprezentaciju, koja kako kaže, nije dala maksimum. "Volio bih da grb reprezentacije bude prioritet igrača, da bi mogli izvući maksimum", naveo je Hadžibegić.

Hadžibegić je peti selektor “sokola” nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića i Ljubiše Tumbakovića.

"Neprihvatljivo da budemo peti u grupi. Nijesam došao da pravim revoluciju, treba napraviti sportski korak naprijed“, poručio je Hadžibegić i dodao da Crna Gora ima dobre igrače.

Nastojaće da nastavi dobar proces koji je započet.

"Želim da igrači vrate ukazano povjerenje", ističe Hadžibegić.

Kazao je da ne poznaje lično sve reprezentativce Crne Gore.

"Ja volim ovaj prostor, znam Dejana Savićevića, znam njegove ambicije, a ja sam ambiciozan čovjek. Ja vjerujem u kvalitet ovog naroda, jer mi nije logično da Crna Gora još uvijek nije igrala Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ukazala se prilika da dođem ovdje i osjećam se kao u svojoj kući", istakao je Hadžibegić.

Cilj mu je, poručuje, da napravi grupu igrača koji će igrati isti fudbal, kako bi došli do rezultata.

"Da napravimo kolektivni stil igre, kako ne bi zavisili od jednog igrača, u slučaju suspenzije ili povreda", poručio je selektor.

Novi selektor je poručio i da će pratiti igrače iz domaće lige.

"Dogovorili smo se da stručni štab ostane isti, a Savez mi je dozvolio da dovedem jednog pomoćnika", naveo je Hadžibegić.

Volio bi, ističe, da igrači pokažu profesionalizam u reprezentaciji, kao što ga imaju u klubovima.

Hadžibegić će na klupi Crne Gore debitovati u septembru kada će naša  selekcija odigrati dvije utakmice u Podgorici – prijateljski duel sa Mađarskom i meč kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020 protiv reprezentacije Češke.

Savićević: Da uzmemo što više bodova

Savićević je naveo da se poslije posljednjih rezultata ne može garantovati uspjeh u kvalifikacijama za Euro.

"Imao sam dosta razgovora, oko Faruka nisam imao potrebu da se raspitujem. Znam ga još iz igračkih dana u reprezentaciji. Imaćemo vremena da se upoznamo sa Farikom i on sa ekipom. Odigraće šest utakmica do kraja ove godine. Iduće još tri-četiri do početka Lige nacija", kazao je Savićević.

Govoreći o kultu reprezentacije, Savićević je kazao kako smatra da naši igrači imaju dobar odnos prema dresu sa državnim grbom.

"Kad je bilo slabijih rezultata bila je slabija posjeta na stadionu. To je možda uticalo i na igrače, ali nijesam vidio da je bilo nepoštovanja reprezentacije", naveo je Savićević.

Novi selektor će, kako je saopštio, raditi sa istom grupom igrača kao i Tumbaković.

"Samo se nadam da će nas zaobići povrede. Mislim da selektor ima dobru grupu igrača. Od selektora očekujem da uzmemo što više bodova zbog Fifine rang liste", poručio je Savićević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније