Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ PR Centar; Objavila: M.M ]

26. 07. 2019. 16:14   >>  16:13

KOVAČEVIĆ

Rekonstrukcija terena FK Iskra teče planiranom dinamikom

Rekonstrukcija terena Fudbalskog kluba Iskra odvija se u skladu sa planiranom dinamikom, saopštila je predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević tokom obilaska terena, najavljujući mogućnost proširenja kapaciteta tribina.

Kovačević je kazala da su donirana neophodna sredstva za radove na terenu Fudbalskog kluba Iskra.

„Kompanija Bemax iz Podgorice donirala je ukupna sredstva za zemljane radove glavnog i pomoćnog terena, što je priprema za završetak tih radova. Danas smo sa predsjednikom Fudbalskog saveza dogovorili dalje aktivnosti, koje se odnose na pokretanje inicijative za nabavku vještačke i prirodne trave za terene“, navela je Kovačević.

Ona je rekla da postoji mogućnost za proširenje kapaciteta na tribinama.

„Uradili smo projekat za oko 500 sjedišta, u dogovoru sa predsjednikom saveza, ali ćemo se potruditi da realizujemo oko 1.000 mjesta na tribinama. Imamo punu podršku Saveza i značajno je što će savez obezbijediti sva potrebna finansijksa sredstva, da do kraja završimo investiciju vezanu za izgradnju glavnog i pomoćnog terena, i 50 odsto sredstava za izgradnju tribina“, kazala je Kovačević.

Ona je istakla da je taj projekat veoma značajan projekat za Danilovgrad.

„Investicija iznosi više od milion eura, što dovoljno govori da stvaramo uslove da djeca iz našeg grada imaju mogućnost da koriste pomoćni teren i treniraju, bez potrebe da idu na druge terene, kako bi se bavili sportom“, rekla je Kovačević.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), Dejan Savićević, istakao je da će, izgradnjom terena Fudbalskog kluba Iskra, biti omogućeno lakše funkcionisanje samog kluba.

„Poslije završetka reflektora, započeta je realizacija rekonstrukcije glavnog terena, koji nije imao zadovoljavajuće kriterijume i bio je jedan od najslabijih u prvoj ligi crnogorske Telekom lige. Drago mi je što se radi pomoćni teren, koji će uveliko omogućiti lakše funkcionisanje kluba, jer kad se završi, tu će moći da igraju omladinci i kadeti svoje utakmice“, rekao je Savićević.

Predsjednik Fudbalskog kluba Iskra, Blažo Šaranović, naveo je da radovi protiču u skladu sa predviđenom dinamikom.

„Konačno će se stvoriti uslovi, da i na našem stadionu u Danilovgradu, našim mlađim kategorijama i prvim timovima, bude obezbijeđen teren za treniranje, kao i da dobijemo glavni teren, u skladu sa svim evropskim standardima, tako da ova ekipa konačno može da igra na terenu kakav i zaslužuje“, kazao je Šaranović.

On je naveo da postoji mogućnost da se, pored povećanja kapaciteta na tribinama, promijene stolice na istočnoj tribini.

„Takođe, razmotrićemo mogućnost da na istočnoj tribini uradimo i nadstrešnicu. Na našim prostorima, prvenstvo počinje 3. avgusta, kada su velike vrućine i moramo stvoriti uslove da navijači mogu da dođu i gledaju utakmicu, što će povećati prisutnost publike na našim terenima“, ocijenio je Šaranović

On je rekao da reflektori, koji su postavljeni, rješavanju pitanje odigravanja utakmica u večernjim satima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније