Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

10. 08. 2019. 16:03 >> 18:10

SA 5:0

Mančester siti "pregazio" Vest Hem

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su Vest Hem sa 5:0 na gostovanju u Londonu u prvom kolu Premijer lige.

 

Interesantan duel odigrali su "Građani i Čekićari" i gosti su ostvarili sasvim zasluženu pobjedu u utakmici u kojoj su bili neuporedivo bolji protivnik.

Nizale su se šanse za izabranike Pepa Gvardiole u prvih 20ak minuta, Rijad Mahrez je imao dva veoma dobra udarca koja je Fabijanski uspio da odbrani, a u jednom momentu je David Silva "skinuo" loptu s glave Mahrezu.

Ipak od 25. minuta utakmice mogli su da se raduju navijači Sitija pošto je Gabrijel Žesus poslije jedne gužve u kaznenom prostoru Vest Hema uspio da iz peterca pogodi mrežu i dovede Siti u vođstvo od 1:0, rezultat kojim se prvo poluvrijeme i završilo.

U drugih 45 minuta, vidjeli smo manje-više istu situaciju na terenu. Vest Hem je djelovao inferiornije iako je i sam imao nekoliko solidnih prilika za postizanje gola. Ipak, samo 6 minuta po početku drugog poluvremena Rahim Sterling je postigao pogodak i povisio na 2:0.

Nedugo potom, Sterling je asistirao Gabrielu Žesusu koji nije imao težak zadatak da postigne gol, ali je VAR tehnologijom donijeta odluka da je bila nedozvoljena pozicija i pogodak je poništen.

Čičarito je imao veoma lijepu priliku da postigne prvi gol Vest Hema u novoj sezoni, ali je Eduardo odbranio oba njegova pokušaja i sačuvao mrežu "Građana". Ubrzo je stigla kazna, pošto se Sterling sjajno ubacio, dobio pravovremeni pas i postigao treći gol na utakmici.

U 83. minutu utakmice, dosuđen je jedanaesterac za Mančester siti kada je Diop u kaznenom prostoru oborio Rijada Mahreza. Aguero ga je vrlo loše izveo, ali je penal ponovljen pošto Fabijanski nije stajao na liniji već malo ispred i drugi put Aguero nije griješio.

To ipak nije bio konačan rezultat, pošto je u drugom minutu sudijske nadoknade Rahim Sterling po peti put zatresao mrežu "Čekićara" i tako kompletirao "het-trik" u prvom kolu Premijer lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније