Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 09. 2013. 10:55 >> 10:55

ŠTA SAD?

Kasiljasu svega dosta, odlazi?

Kasiljas primio nagradu za najboljeg golmana svijeta 2012. ali i izgleda poruku od Del Boskea, da mora riješi svoj status u klubu. Engleska ili Nemačka?

Iker Kasiljas je u izboru IFFHS ponovo, peti put u nizu proglašen za najboljeg golmana svijeta. Od 2008. kada je trijumfovao Bufon, kapiten Reala je na tronu, a fudbalski istoričari i statističari su se i ovoga puta vodili rezultatom španske reprezentacije, titulom prvaka Evrope.

Ali, nagrada koju je primio pred prijateljski meč sa Čileom neće puno promijeniti, već devet mjeseci Kasiljas je rezerva Dijegu Lopezu.

Ako se to prošlog proleća tumačilo sukobom sa Murinjom koji ga je optuživao za organizovanje klanova u svlačionici, stvari su sada drugačije. Anćeloti je nakon priprema Dijega Lopeza zadržao na golu, a Kasiljas bi mogao šansu da dobije u kupu Španije i Ligi šampiona.

To je nedovoljno, Del Boske je kroz redove poručio da Kasiljas mora da brani u klubu kako bi bio standardan u reprezentaciji, njegovi konkurenti Rejna i Valdes nemaju sličnih problema.

Zbog toga Iker traži izlaz, iako je Zidan juče rekao da ne vjeruje da će Kasiljas napustiti Real, to je sad ozbiljna opcija. Priča se da će kapiten razgovarati sa Perezom, tražiti da ga puste u januaru, ili makar pošalju na pozajmicu.

Mediji ga sele u Arsenal, a javila se navodno i Borusija iz Dortmunda sa kojom je Kasiljasov agent već razgovarao.

Madridski mediji i dalje odbijaju svaku mogućnost da kapiten napusti klub, ali sa druge strane male su šanse da preotme mjesto na golu Lopezu. Jer, van lige, Kasiljas bi mogao da brani tek 8 mečeva ove jeseni što nije dovoljno da bi zadržao mjesto na golu evropskih i svjetskih prvaka.

Ipak, pitaće se Perez, on je taj koji mora da presiječe. Kasiljas je inače i ranije rekao da može da zamisli sebe da ne bude član Reala, ali da nijedan drugi španski klub ne dolazi u obzir i da bi mogao da se preseli u inostranstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније