Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 08. 2019. 23:02 >> 23:20
4

PORTO ELIMINISAN IZ LŠ

Zvezda prošla nakon 22 penala, Dinamo pokazao snagu

Fudbaleri Crvene zvezde penalima su izborili plasman u plej-of za Ligu šampiona, nakon što je u revanšu protiv Kopenhagena poslije 120 minuta rezultat bio 1:1, isti kao u Beogradu.

U susretu na "Telia Parkenu" uzbuđenja nije nedostajalo, posebno u prvom poluvremenu u kojem je Crvena zvezda imala blagu inicijativu, a to se timu Vladana Milojevića isplatilo u 17. minutu., kada je pogodio Boaći za 1:0, na asistenciju Marina.

Bio je to rezultat koji je vodio Beograđane u plej-of, pa su se iz tog razloga malo povukli, a kada je koncentracija popustila pred sami kraj poluvremena uslijedila je kazna. Izjednačenje Kopenhagenu donio je Ndoje čiji je gol, ispostaviće se, bio i posljednji u 120 minuta igre.

Otežavajuću okolnost po Crvenu zvezdu predstavljalo je to što su od 54. minuti bili primorani da igraju s igračem manje zbog isključenja Milunovića, no i desetkovani sve do samog kraja odolijevali su napadima domaćih. Kako su izostali golovi i u produžecima, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje su se na kraju, ipak, bolje snašli crveno-bijeli i na kraju prošli dalje, nakon čak 22 izvedena penala.

U penal seriji, Kopenhagen je dvaput bio nadomak plasmana u plej-of, ali je Milan Borjan oba puta uspio da sačuva Zvezdu u duelu, a potom i u 11. penal seriji odbranio jedanaesterac Jonasu Vindu.

Crvena zvezda će za plasman u grupnu fazu Lige šampiona igrati sa švajcarskim Jang Bojsom.

Dinamo Zagreb je je u revanšu u Budimpešti sa 4:0 savladao Ferencvaroš i s ukupnih 5:1 izborio plej-of u kojem će igrati protiv prvaka Norveške Rozenborga, koji je rezultatom po 3:1 u oba meča eliminisao slovenački Maribor.

Ono što je za "Modre" najvažnije - ovim trijumfom osigurali su evropsku jesen jer će, ako pokleknu u plej-ofu, sezonu nastaviti u jednoj od grupa Lige Evrope.

Nakon prošlosedmičnog remija 1:1 na Maksimiru, zagrebački tim večeras je pokazao više borbenosti i slavio ubjedljivu pobjedu.

Trener Dinama Nenad Bjelica je i nakon prve utakmice bio uvjeren da će njegov tim proći dalje. Znao je šta njegovi igrači mogu.

"Čestitam igračima na jednoj jako dobroj utakmici. Dobro smo se spremili za utakmicu, pet-šest dana smo razmišljali o njoj. Ovo nam je bilo u glavi, znali smo šta znači za klub i hrvatski fudbal. Momci su se cijelu utakmicu bacali na glavu...", kazao je, između ostalog, Bjelica, pa dodao:

"Vidjeli smo Dinamo koji smo gledali prošle sezone. Odigrali smo veliku utakmicu i apsolutno zasluženo prošli dalje", istakao je trener Dinama.

Ispali Porto i Seltik

U derbiju trećeg pretkola kvalifikacija za LŠ, Ajaks je eliminisao ekipu PAOK-a, a Olimpijacos je bio bolji od Bašakšehira.

Nakon prošlosedmičnih 2:2 u Grčkoj, Ajaks i PAOK su i večeras odigrali uzbudljiv meč u Amsterdamu. Ajaks je slavio pobjedu rezultatom 3:2 i izborio plasman u plej-of.

Grčki Olimpijakos i večeras je rezultatom 2:0 savladao turskog viceprvaka Bašakšehira i došao na korak do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Naredni protivnik Olimpijakosu će biti Krasnodar, koji je iznenadio pobjedom u Portu 3:2, pa će portugalski tim biti van elitnog takmičenja ove sezone.

LASK je rezultatom 3:1 savladao i eliminisao Bazel, a u preostalom večerašnjem meču ekipa Kluža je rezultatom 4:3 u gostima savladala tim Seltika i poslala škotskog šampiona u Ligu Evrope.

LIGA ŠAMPIONA, TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA - REVANŠ MEČEVI:

Karabag - APOEL 0:2 (0:1) /prvi meč 2:1/
/De Visenti 34, Matić 68/

Rozenborg - Maribor 3:1 (0:1) /3:1/
/Soderlund 53, Konradsen 61, 81 – Požeg 45/

Dinamo Kijev - Klub Briž 2:1 (1:1) /0:1/
/Bujalski 5, Šepelev 50 – Deli 38/

Ferencvaroš - Dinamo Zagreb 0:4 (0:1) /1:1/
/Ademi 16, Petković 47, Olmo 55, Gojak 79/

Ajaks - PAOK 3:2 (1:1) /2:2/
/Tadić 43pen, 85pen, Taljafiko 79 – Bisesvar 24, 93/

LASK - Bazel 3:1 (0:0) /2:1/
/Petreta 59ag, Gojginger 89, Frizer 94 – Ademi 80/

Olimpijakos - Bašakšehir 2:0 (0:0) /1:0/
/Semedo 55, Valbuena 78/

Kopenhagen - Crvena zvezda 1:1 (1:1), penalima 6:7 /1:1/
/N’Doje 45 – Boaći 17/

Seltik - Kluž 3:4 (0:1) /1:1/
/Forest 51, Eduard 61, Kristi 76 – Deak 27, Omrani 74pen, 80, Tukudean 98/

Porto - Krasnodar 2:3 (0:3) /1:0/
/Ze Luis 57, Dijaz 77 – Viljena 3, Sulejmanov 12, 34/

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније