Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

14. 08. 2019. 17:20 >> 17:23

IZLAGANJE ŠTETNOM GASU

Otkriven uzrok pada Salinog aviona

Argentinski fudbaler Emilijano Sala (28) i njegov pilot bili su izloženi povećanoj koncentraciji ugljen-monoksida, prije nego što se njihov mali avion srušio u Engleskom kanalu, u januaru ove godine, potvrdili su u srijedu britanski istražitelji.

Tijelo fudbalera pronađeno je i identifikovano dvije sedmice nakon nesreće. Tijelo pilota Dejvida Ibotsona (59) još uvijek nije pronađeno.

Iz Sektora za istraživanje nesreća u vazduhu, navedeno je da je u krvi Sale otkriven visok nivo COHb (kombinovani proizvod ugljen-monoksida i hemoglobina).

Nivo ugljen-monoksida iznad 50 posto u tijelu može biti opasna po zdravlje i dovesti do napada, gubitka svijesti i srčanih udara.

Advokat porodice Sala rekao je da taj izvještaj "otvara mnoga pitanja".

Olupina aviona, koji je nestao 21. januara iznad Le Manša, pronađena je početkom februara. Avion Pajper Malibu N264DB bio je na putu iz Francuske za Kardif, nakon što je argentinski fudbaler ostvario transfer iz Nanta u velški klub vrijedan 15 miliona funti (oko 17 miliona eura).

Tijelo koje je izvučeno iz olupine aviona identifikovano je 6. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније