Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Sport klub

14. 08. 2019. 23:49 >> 00:03

PRVI TROFEJ U SEZONI

Liverpulu Superkup nakon penala

Fudbaleri Liverpula osvojili su pehar Superkupa Evrope, pošto su u istorijskom engleskom finalu savladali Čelsi posle boljeg izvođenja penala.

Šampion Evrope je bolje otvorio meč u Istanbulu i kroz terensku inicijativu stvorio nekoliko šansi. Najbolju je propustio Mohamed Salah, koji je poslije utrčavanja po desnoj strani i situacije jedan na jedan šutirao pravo u Kepu.

Ne računajući udarac Van Dajka glavom poslije kornera nešto kasnije, bila je to jedina prava šansa sa ekipu Jirgena Klopa u prvih 45 minuta, pošto je Čelsi u nastavku zaigrao konkretnije i uspostavio kontrolu, piše Sport klub.

Iz takve igre, prvo je Pedro pogodio prečku, a zatim je Žiru doveo Plave u vođstvo. Pulišić je sjajno proigrao Francuza iza odbrane Crvenih, koja je tokom cijelog duela bila visoko postavljena, a ovaj udarcem u dalji ugao savladao Adrijana.

Nekoliko minuta kasnije ponovo se zatresla mreža Liverpula, ovoga puta Pulišić je bio egzekutor, međutim, glavni sudija Stefani Frapar je poništila gol na signalizaciju pomoćnice zbog opravdanog ofsajda.

Od starta drugog poluvremena, Roberto Firmino je zamijenio Okslejd-Čemberlejna i taj potez Klopa promijenio je tok utakmice.

Bobi je u narednih nekoliko minuta bio ključan čovjek kod izjednačenja i dvije ozbiljne šanse Liverpula.

Poslije lopte Fabinja sjajno je izbjegao ofsajd zamku na ivici šesnaesterca i ispred istrčalog Kepe pravovremeno proigrao Manea, kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu, a zatim su napadi preko njega išli prije nego što su sa 16 metara prijetili Fabinjo i Henderson.

Bio je šampion Evrope konkretniji i u nastavku, Čelsi je tek na trenutke preko kontri prijetio, pa je u jednom napadu Kepa sa dvije fantastične intervencije spasao Plave.

Najprije je odbranio udarac Salaha, a zatim je odbitak Van Dajka sa pet metara skrenuo do prečke.

Do kraja još jedan gol londonskog kluba nije priznat zbog ofsajda, pa je poslije 90 minuta rezultat ostao 1:1.

Produžetak je počeo sa dva brza gola. Prvo je Liverpul, ponovo preko Manea, na sjajnu asistenciju Firmina, došao do 2:1 u 95. minutu. Međutim, samo pet minuta kasnije, poslije duela između Adrijana i Ejbrahama, sudija Frapar dosudila jedanaesterac, iako se iz ponovljenog snimka moglo vidjeti da je, blago rečeno, ovo sumnjiva odluka.

Ostalo je 2:2 do kraja produžetaka i odlučivao je penal rulet. U njima svi izvođači penala iz Liverpula su bili precizni, a odluka je pala u posljednjoj seriji kada je šut Ejbrahama odbranio Adrijan.

Liverpulu je ovo četvrti trofej Superkupa Evrope, dok je Čelsi ostao na jednom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније