Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

24. 08. 2019. 21:21 >> 21:27

PREMIJER LIGA

Salah i Matip za trijumf nad Arsenalom

Fudbaleri Liverpula pobijedili su večeras na svom terenu ekipu Arsenala sa 3:1, u derbi meču trećeg kola Premijer lige.

Dvostruki strijelac za Liverpul bio je Mohamed Salah, u 49. i 59. minutu, a u strijelce se upisao i Matip u 41. minutu. Jedini gol za Arsenal postigao je Lukas Toreira u 85. minutu.

Ekipa s Enfilda je prva na tabeli s maksimalnih devet bodova, dok je Arsenal trenutno drugi sa šest.

Arsenal je u prvih pola sata meča igrao dobro, bio strljiv i prijetio je iz kontranapada. Gosti iz Londona su preko Nikolasa Pepea i Pjer-Emerika Obamejanga mogli je i do gola, ali se mreža "crvenih" nije zatresla.

Nakon toga Liverpul je dodao gas i u 42. minutu preko Matipa "načeo" Arsenal. Trent Aleksander-Arnold je izveo korner, a Matip je bio sjajan u skoku i glavom pogodio za 1:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi ekipa Jirgena Klopa u nastavku, za samo deset minuta riješila pitanje pobjednika na ovoj utakmici.

David Luiz je oborio Salaha u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Egipćanin je to pretvorio u 2:0 u 49. minutu.

Salah je deset minuta kasnije pobjegao Luizu, sjajno je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaestercu i pogodio za veliku prednost Liverpula.

Liverpul je poslije tog gola spustio tempo, a Arsenal je do kraja meča uspio jedino da smanji na 3:1 preko Toreire.

Liverpul u narednom kolu gostuje Barnliju, dok Arsenal čeka još jedan derbi - protiv Totenhema na svom terenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније