Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

04. 09. 2019. 11:59 >> 11:58

NAVIJAČI INTERA

"Majmunski krici neka vrsta poštovanja, a ne rasizam"

Navijači Intera saopštili su danas da majmunski krici koji su navijači Kaljarija uputili fudbaleru Intera Romeluu Lukakuu tokom prvenstvene utakmice "nijesu rasizam već neka vrsta poštovanja".

Lukaku je u nedmjelju postigao pobjedonosni gol iz penala za Inter protiv Kaljarija, a protivnički navijači vrijeđali su ga oponašajući majmunske krike. Belgijski fudbaler je poslije toga pozvao svjetske fudbalske čelnike da pojačaju borbu protiv rasizma.

Navijači Intera poslali su svom fudbaleru otvoreno pismo u kome su naveli da "Italijani nijesu rasisti".

"Žao nam je što si mislio da je ono što se dogodilo u Kaljariju rasizam. Moraš da shvatiš da Italija nije kao mnoge evropske zemlje u kojima je rasizam pravi problem. Razumijemo da je to moglo da ti izgleda kao rasizam, ali to nije tako. U Italiji koristimo neke 'načine' samo da bismo 'pomogli našem timu' i pokušavamo da unervozimo protivnike, ne zbog rasizma, nego da ih poremetimo", navodi se u pismu.

"Molimo te da stav italijanskih navijača shvatiš kao neku vrstu poštovanja zbog činjenice da se oni plaše tebe i golova koje bi mogao da postigneš protiv njihovih ekipa, a ne zato što te mrze ili su rasisti", piše na Fejsbuk stranici navijača Intera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније