Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 09. 2019. 20:14 >> 20:11

NIKOLA VUKČEVIĆ

Pobjedom protiv Češke se vraćamo u život

Nikola Vukčević, vezista "hrabrih sokola", smatra da je meč sa Češkom u utorak pod Goricom, posljednja šansa za našu slekciju da se uključi u borbu za drugo mjesto.

"Možda je i ključna utakmica pred nama. Pobjeda nam Mađarima nam je i podigla samopouzdanje, jer nakon dužeg perioda smo slavili. Sada nam treba kontinuitet, preduslovi za trijumf nad Češkom su tu. Sigurno da rezultat u Prištini utiče na Čehe, to može da bude i dobro za nas, jer sada su pod većim pritiskom nego što su bili kada smo igrali protiv njih u junu. S te strane, možda smo u prednosti, ali moramo da gledamo samo sebe i svoju igru", istakao je Vukčević.

On kaže da ga nijesu izenanadile igre i rezultati Kosova, koje je preuzelo drugo na tabeli sa osam bodova.

"Iskreno, nije ne iznenadila pobjeda Kosova, jer smo vidjeli da se radi o dobroj ekipi. U pitanju je ekipa koja igra veoma dobro kod kuće. Ipak, navijali smo da bude remi, jer bi nama taj rezultat najviše odgovarao. Ipak, tabela je takva kakva jeste. Okrećemo se Češkoj i mislim da sa tri boda u tom meču možemo da se vratimo u život i da u oktobru nastavimo da sanjamo odlazak na EP", kaže Vukčević.

Novi selektor donio je nove ideje, pa "sokoli" sada igraju u formaciji 4-1-4-1. Vukčeviću, kako kaže, to ne predstavlja nikakav problem.

"Još nijesmo imali dovoljno vremena da se upoznamo. Selektor se odlučio za novu formaciju, koja meni i ne predstavlja problem. Tu sam da odgovorim na sve zahtjeve. Protiv Mađarske smo igrali s tri tehnički dobra igrača na sredini, samim tim smo i bili ofanzivniji. Ali, ne smije da se zanemari ni odbrana, koja je po meni najbitnija, jer sve kreće od odbrane. Bili smo dobri u posjedu protiv Mađara, želimo tako i da nastavimo", zaključio je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније