Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

10. 09. 2019. 23:26   >>  23:35

RONALDO BLISTAO

Kosovo povelo u 1. minutu, pa pukla "petarda" Engleza

Fudbalska reprezentacija Engleske pobijedila je Kosovo sa 5:3, u šestom kolu Grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kosovo je već poslije nekoliko sekundi došlo do vođstva protiv Engleske preko Valona Beriše, ali je domaćin vrlo brzo uzvratio.

Engleska je izjednačila preko Rahima Sterlinga u osmom minutu, da bi Hari Kejn u 19. preokrenuo, a na 3:1 povisio je autogolom Mergim Vojvoda u 38.

Domaćin je preko Džejdona Sanča u 44. i prvom minutu sudijske nadoknade vremena praktično riješio pitanje pobjednika.

Kosovo je golovima Beriše u 49. minutu i Vedata Murićija u 55. uspjelo samo da ublaži poraz.

Engleska je prva sa 12 iz četiri utakmice, Češka je druga sa devet, a Kosovo treće sa osam.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je Luksemburg u gostima sa 3:1.

Strijelci za Srbiju bili su Aleksandar Mitrović u 36. i 78. i Nemanja Radonjić u 55. minutu. Gol za Luksemburg u 66. dao je David Turpel.

Srbija je prestigla Luksemburg na trećem mjestu Grupe B. Sada ima sedam bodova, šest manje od vodeće Ukrajine.

Fudbalska reprezentacija Portugala pobijedila je u gostima Litvaniju sa 5:1.

Portugal se u prvih 45 minuta mučio na gostovanju u Vilnjusu, iako su u sedmom minutu poveli pogotkom Kristijana Ronalda.

Domaćin je preko Viatutasa Andrijuškevičijusa u 27. minutu stigao do izjednačenja, ali je Portugal autogolom Ernestasa Setkusa u 62. došao do nove prednosti.

Sve nedoumice oko pobjednika otklonio je Ronaldo golovima u 65. i 76. minutu, da bi konačan rezultat postavio Ruben Dijas u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Portugal je ovom pobjedom ostao na drugom mjestu Grupe B kvalifikacija sa osam bodova, jednim više od Srbije.

U Grupi H, Turska je sa 4:0 pobijedila Moldaviju, dok je Albanija s 4:2 slavila protiv Islanda, a Francuska je trijumfovala s 3:0 protiv Andore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније