Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ B92.net, objavila B.B. ]

12. 09. 2019. 12:00 >> 12:00

OBARA REKORDE

Ronaldo najbolji strijelac Evrope

Kristijano Ronaldo, portugalski fudbaler, nakon mečeva sa Srbijom i Litvanijom, oborio je još nekoliko rekorda. On je u ova dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo postigao čak pet golova.

Ronaldo je do sada ukupno postigao 93 gola za Portugal, čime je postao najbolji strijelac Evrope ikada, računajući reprezentativne utakmice.

Ispred njega je, na svjetskoj listi najboljih golgetera ikada, ostao samo Iranac Ali Daei sa 109 pogodaka.

Kristijano je, takođe, postao i najbolji strijelac svih vremena u kvalifikacijama za Evropska prvenstva sa 25 golova, dok je na samom takmičenju dao devet golova, čime je iza sebe ostavio legendarnog Mišela Platinija.

Golovima protiv Srbije i Litvanije, on je broj zemalja, protiv kojih je bio strijelac, "popeo" na četrdeset.

Kristijano Ronaldo (34) je nedavno rekao da se osjeća "kao da ima 23 godine" i da će moći komotno da igra bar do 41. godine.

Dakle, fudbaler Portugala i Juventusa će u godinama koje su pred nama oboriti još mnogo rekorda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније