Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 09. 2013. 19:18 >> 19:18

ŠEF LJEKARA FIFA

Na narednoj sjednici predložiće zimski Mundijal

Na predstojećoj sjednici Izvršnog odbora FIFA u Cirihu, koja će se održati krajem oktobra, šef ljekarskog tima te organizacije Mišel D’Hoge predložiće da se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine igra zimi.

"Već sam ranije iznio moj stav i on je svima dobro poznat. Sa medicinske tačke gledišta, mislim da je bolje da se Svjetsko prvenstvo održi tokom novembra i decembra”, izjavio je D’Hoge.

Od kako je Kataru 2010. dodijeljena organizacija, fudbalska javnost polemiše oko održavanja Mundijala ljeti, zbog previsokih temperatura i pješčanih oluja na koje većina planete nije navikla.

Ako se pomjeri termin održavanja SP u Kataru, klubovi će se suočiti sa problemom usklađivanja nacionalnih prvenstava.

Britanski mediji prenose da će u Cirihu FIFA odobriti zimski Mundijal, ali da Asocijacija evropskih klubova i CONCACAF žele odlaganje odluke, kako bi uradili analizu uticaja koje bi pomjeranje imalo na odigravanje lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније