Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

15. 10. 2019. 22:42 >> 22:51

ŠVAJCARSKA OSTALA U IGRI

Grčka ugasila snove BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Grčke 2:1, u osmom kolu Evropskog prvenstva.

Izabranici Roberta Prosinečkog ovim porazom su zatvorili vrata EURO 2020, s obzirom da imaju pet bodova manje od Finske na dva kola do kraja.

Finci se u narednom duelu sastaju sa posljednjeplasiranim Lihtenštajnom, dok se BiH sastaje sa vodećom ekipom grupe J, Italijom.

Grčka je potpuno nadigrala Bosnu, uputili su čak 26 šuteva, od čega je osam išlo u okvir gola. Sa druge strane, imali su svega četiri šuta i "heleni" su zasluženo došli do trijumfa.

Tragičar Bosne i Hercegovine je Kovačević, koji je u 88. minutu postigao autogol. Prethodno je Grčka povela preko Pavlidisa u 30. minutu, dok je Gojak izjednačio u 35.

U drugom meču grupe selekcija Italije savladala je Lihtenštajn rezultatom 5:0. "Azuri" su opravdali ulogu favorita, a golove su redom postizali Bernardeski 2, Beloti 70, 90+2, Romanjoli 77. i El Šaravi 82.

Uzbuđenja nijesu izostala ni u Grupi F, gdje su Švedska i Španija igrali neriješeno 1:1, a isti rezultat viđen je i u duelu Rumunije i Norveške.

Španija je prva na tabeli poslije osmog kola sa 20 bodova, pet više od Švedske, dok je Rumunija treća sa 14 a Norveška četvrta sa 11.

U okršaju ekipa koju su bez šansi da se plasiraju na kontinentalni šampionat Farska Ostrva sa 1:0 pobijedila su Maltu.

U Grupi D Švajcarska je sa 2:0 pobijedila Irsku i tako ostala u trci za pasman, pošto iz pet odigranih utakmica ima 11 bodova, jedan manje od Irske sa sedam mečeva i Danske sa šest.

U istoj Grupi Gruzija je sa 3:2 pobijedila Gibraltar sa 3:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније