Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

12. 11. 2019. 11:47 >> 11:47

ULICA UMJESTO TERENA

Ostala samo jedna tribina čuvenog "Kalderona"

Rušenje starog stadiona madridskog Atletika "Visentea Kalderona" počelo je krajem marta. Danas je ostala samo jedna tribina, a umjesto travnatog terena sada je ulica.

Atletiko je već skoro dvije godine domaćin u svom novom domu, Vandi Metropolitano, ali srca navijača su i dalje više vezana za stari Visente Kalderon. "Jorgandžije" su na tom stadionu proslavile deset titula prvaka Španije, a 2002. godine, kada se klub uzdizao iz pepela pod komandom velikog Luisa Aragonjesa i jednu titulu Segunde.

Na "Kalderonu se igralo 14 utakmica finala španskog Kupa kralja, tri utakmice Mundijala 1982. godine, na tom stadionu "rodili" su se Fernando Tores, Koke, Gabi i brojni drugi velikani španskog fudbala.

Fudbal se na njemu igrao 51 godinu, a stadion koji je smješten na obali rijeke Manzanares bio je jedan od najljepših i najvatrenijih stadiona na Pirinejima.

Kada je počelo rušenje stadiona, španski mediji su izvještavali da je dio grada oko stadiona Visente Kalderon postao "avetinjski" od dana kada se Atletiko preselio na Vandu. Da su gotovo svi kafići, restorani, prodavnice u okolini starog stadiona zatvoreni i na prozorima su istaknuti oglasi da je prostor na prodaju ili za izdavanje. Više nema armije navijača da dolaze na stadion, nema ni turista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније