Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

14. 11. 2019. 12:43 >> 12:39

NAKON ČETIRI DECENIJE

Henes napušta Bajern iz Minhena

Predsjednik Bajerna iz Minhena Uli Henes napustiće u petak, poslije 40 godina taj fudbalski klub.

Henes, koji je transformisao Bajern u jedan od najjačih evropskih klubova, na godišnjoj skupštini će se povući sa funkcije, na koju je predložio bivšeg direktora kompanije Adidas Herberta Hajnera. Henes će ostati u klubu kao supervizor još najmanje četiri godine.

Otkako je Henes prešao u menadžment Bajerna, taj klub dominirao je Bundesligom, osvojivši 24 titule i 14 trofeja u Kupu, ali i dvije titule evropskog prvaka.

"Mislim da se neko kao Uli Henes nikada neće zaustaviti, on ima srce Bajerna, uvijek će ostati povezan sa nama", rekao je kapiten Bajerna Manuel Nojer.

Henes će predati Hajneru stabilan i bogat klub, koji je prijavio 750 miliona eura prometa, odnosno 52 miliona eura profita. Bajern ima 300.000 članova kluba i 1.000 zaposlenih, a stadion Alijanc arena je otplaćena.

"Bajern je nezamisliv bez tebe. Klub neće biti ono što je danas", rekao je legendarni njemački fudbaler Franc Bekenbauer, koga je Henes zamijenio na mjestu predsjednika 2009. godine.

Mrlja na karijeru bačena je 2014. godine, kada je Henes dobio zatvorsku kaznu od 21 mjeseca, zbog utaje poreza od najmanje 28,5 miliona eura.

Henesu reputacija ipak nije bila urušena, pa je po izlasku iz zatvora, u novembru 2016. godine, ponovo izabran za predsjednika Bajerna.

Upitan o budućnosti, Henes je rekao "da će o tome misliti u subotu kada se bude probudio".

Bajern traži novog trenera, poslije otkaza Niku Kovaču zbog loših rezultata.

Kao kandidati pominju se trener Ajaksa Erik ten Hag i Tomas Tuhel iz Pari Sen Žermena, koji su rekli da prije kraja sezone neće razmišljati o novom angažmanu, ali pominje se i Pep Gvardiola iz Mančester sitija, koji je svojevremeno uspješno predvodio minhenski klub.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније