Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 11. 2019. 22:40 >> 22:59
7

ZAVRŠNI TURNIR

Federer bolji od Đokovića za polufinale u Londonu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale završnog mastersa u Londonu, pošto je večeras izgubio od Švajcarca Rodžera Federera sa 4:6, 3:6 u posljednjem kolu Grupe "Bjern Borg".

Bio je ovo 49. meč Đokovića i Federera, a Švajcarac je do 23. trijumfa stigao poslije samo 73 minuta igre. Ovo je bila prva pobjeda Federera protiv Đokovića poslije četiri godine.

Pored plasmana u polufinale, Federer je ovom pobjedom donio i Rafaelu Nadalu prvo mjestu na ATP listi na kraju godine.

Đoković je imao problema u uvodnom gemu meča pošto je poslije 40:15 morao da spasava brejk loptu, ali je tada uspio da se odbrani. Nakon što je Švajcarac lako osvojio naredni, uslijedio je slab gem Đokovića koji je počeo sa dvije duple servis greške i završio se brejkom Federera sa nulom.

Federer je nastavio sjajno da servira i nije dao Đokoviću niti jednu šansu da vrati brejk, pa je nakon samo 35 minuta poveo sa 1:0. Koliko je Švajcarac dobro odigrao prvi set govori i podatak da je napravio samo jednu neiznuđenu grešku.

Đoković je slabo otvorio i drugi set, pošto je morao da spasava dvije brejk lopte, da bi u četvrtom gemu stigao do prve brejk prilike na meču ali je nije iskoristio. Federer je potom u petom gemu oduzeo servis srpskom teniseru, a tačku na ovaj meč stavio je novim brejkom u devetom gemu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније