Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ sportklub.rs ]

16. 11. 2019. 22:52   >>  23:00 6

KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvati i Njemci "ovjerili" plasman, dalje ide i Holandija

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se na Evropsko prvenstvo 2020. pobjedom nad Slovačkom u devetom kolu kvalifikacione grupe E rezultatom 3:1.

Vicešampion svijeta kvalifikacije završava kao lider sa 17 bodova, pet više od drugoplasirane Mađarske, a šest od Velsa i Slovačke, pa će na tom mjestu ostati bez obzira na rezultate posljednjeg kola.

Slovaci, sa druge strane, za prolaz moraju da savladaju Azerbejdžan i čekaju remi između Velsa i Mađarske.

Duel u sjajnoj atmosferi na stadionu Rujevica u Rijeci nije dobro počeo po domaće.

Uprkos inicijativi Vatrenih, Slovačka je golom Boženika u 32. minutu povela i uz prednost dočekala poluvrijeme.

Ipak, u nastavku je tim Zlatka Dalića uspio da kruniše bolju igru sa tri gola i prekoretom izbori EURO.

Nikola Vlašić je u 56. minutu poravnao rezultat, da bi samo četiri minuta kasnije Bruno Petković pogodio na asistenciju Luke Modrića.

Poslije crvenog kartona veziste Slovačke Maka u 66. minutu, nade gostiju da mogu da izbjegnu poraz svele su se na minimum, a domaći su brojčanu nadmoć krunisali pogotkom Ivana Perišića u 74. minutu i definitivno otklonili sve dileme.

Na EP će se naći i Njemačka i Holandija kao dvije prvoplasiane ekipe grupe C.

Njemci su na svom terenu savladali Bjelorusiju sa 4:0 i kolo prije kraja imaju 18 bodova, dok su Holanđani remijem bez golova sa Sjevernom Irskom na gostovanju u direktnom duelu izbacili Ostrvljane.

Lale sad imaju 16 poena, a Irci 13 uz lošiji međusobni skor.

Duel Njemačke i Bjelorusije u Mehengladbahu riješen je na kraju prvog i početkom drugog poluvremena.

Najprije je Ginter u 41. doveo domaće u vođstvo, da bi potom Gorecka u 49. i Kros u 55. povisili na 3:0. Vesista madridskog Reala je novim golom u 83. minutu postavio konačan rezultat.

Duel Sjeverne Irske i Holandije završen je bez golova, a gosti takvim ishodom mogu da budu zadovoljni, pošto su domaći u 32. minutu promašili penal i propustili veliku šansu.

Pored toga su Irci imali nekoliko dobrih šansi u prvom poluvremenu, dok je jedinu priliku za Lale imao Bergvajs.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније