Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2019. 20:21   >>  20:18

POLJAK U SJAJNOJ FORMI

Levandovski juri rekorde legendarnog Gerda Milera

Poljak u dresu aktuelnog prvaka Njemačke Bajerna Robert Levandovski (31) već je uklesao svoje ime kao najbolji strani fudbaler u istoriji njemačkog fudbala. No, s obzirom na odličnu formu koja ga već godinama prati, u prilici je da obori čak i rekorde legende njemačkog fudbala Gerda Milera.

Početak sezone za Bajern nije bio onakav kakav su priželjkivali čelni ljudi prvaka Njemačke, što je kulminiralo uručenjem otkaza hrvatskom stručnjaku Niku Kovaču nakon poraza od Ajntrahta rezultatom 1:5.

Ipak, Bajern Minhen, najviše zahvaljujući sjajnoj formi Levandovskog, uspio je da ostane i dalje u trci za titulu prvaka Njemačke. Lider na tabeli je Borusija Menhengladbah sa 24 boda, drugi je Lajpcig sa 21, te Bajern na trećem mjestu s istim brojem bodova.

16 golova u 11 utakmica

Levandovski, koji od 2010. godine nastupa u Bundesligi, na "Alijanc Arenu" stigao je 2014. godine, a u navedenom periodu već je upisao svoje ime među najbolje strijelce u istoriji njemačkog šampionata. No, po svemu sudeći, "zlatno doba" je za Levandovskog tek nastupilo.

Reprezentativac Poljske je u ovoj sezoni u svih 11 kola postigao pogodak za Bajern i tako oborio rekord Pjera Emerika Obamejanga, kojemu je u sezoni 2015.-2016. to pošlo za rukom, ali zaustavio se na devetom kolu.

Popularni "Levi" je u 11 utakmica zabilježio 16 golova i trenutno je za pet golova ispred drugoplasiranog na listi strijelaca Bundeslige Tima Vernera, fudbalera Lajpciga.

U dosadašnjem toku sezone Levandovski je protiv Šalkea postigao het-trik, protiv Herte, Kelna i Borusije po dva gola, a po jednom je zatesao mreže Majnca, Lajpciga, Paderborna, Hofenhajma, Augzburga, Union Berlina i Ajntrahta iz Frankfurta.

Noćna mora protivničkim golmanima i u Ligi šampiona

Odlična forma Levandovskog prati i u nastupima Lige šampiona, gdje Poljak takođe bilježi pogotke na svakoj utakmici. U četiri susreta Lige šampiona, koliko je Bajern dosad odigrao, zabilježio je šest pogodaka i trenutno je drugi strijelac Lige šampiona, iza napadača Salcburga Norvežanina Erlinga Halanda.

Levandovski bilježi takođe i pogodak u Kupu Njemačke i već je ozbiljan kandidat za "Zlatnu kopačku", priznanje koje se dodjeljuje najboljem strijelcu u evropskim nacionalnim šampionatima.

Pohod na rekorde legendarnog Gerda Milera

Za očekivati je svakako da će Levandovski u ovoj sezoni pokušati da obori dva rekorda legende Bajern Minhena, njemačkog i svjetskog fudbalara Gerda Milera, koji je vlasnik rekorda strijelca u prvih 16 kola Bundeslige. Svjetski rekord drži Argentinac Lionel Mesi, koji je u svakoj utakmici tokom 21 kola La Lige zatresao mrežu protivnika.

Miler je i vlasnik rekorda od 40 golova u jednoj sezoni, odnosno ukupno 365 golova u Bundesligi, što će takođe biti veliki izazov za poljskog internacionalca.

Vlasnik više rekorda u Bundesligi

Levandovski, koji je prije Bajern Minhena boravio na Vestvalenu i nosio dres Borusije Dortmund, odigrao je ukupno 447 utakmica Bundeslige i zabilježio 317 pogodaka.

U utakmici u kojoj je Bajern slavio protiv Volfsburga rezultatom 5:1, Levandovski je postigao svoj 218. pogodak i preuzeo titulu stranog fudbalera s najvećim brojem golova, čime je zadao težak zadatak onome ko bude želio da obori taj rekord.

Bila je to najblaže rečeno čudesna utakmica, jer niko nikad u Bundesligi nije ušao s klupe i dao pet golova. Nikome to nije uspjelo za samo devet minuta. Niko nikad nije postigao tri gola za tri minuta. Niti četiri za šest minuta. Niti je ikada zamjena zabila više od het-trika, sve to se desilo te noći.

Levi je postigao najbrži het-trik u istoriji Bundeslige, za što mu je trebalo samo 3 minuta i 22 sekunde, četiri gola postigao je za takođea rekordnih 5 minuta i 42 sekunde, a za pet golova trebalo samo 8 minuta i 59 sekundi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније