Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 12. 2019. 21:06   >>  21:04

SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

Monterej na Liverpul, Gomis zakazao polufinale sa Flamengom

Fudbaleri Al Hilala i Montereja plasirali su se polufinale klupskog prvenstva svijeta u Kataru.

Francuski napadač Bafetembi Gomis ušao je s klupe i riješio prvo četvrtfinale FIFA svjetskog prvenstva klubova poslije samo osam minuta na terenu.

Al Hilal iz Saudijske Arabije je sa minimalnih 1:0 savladao Esperans iz Tunisa, koji je treći put u istoriji učestvovao je na FIFA svjetskom prvenstvu klubova i treći put doživio poraz već u četvrtfinalu.

Gomis, vlasnik tri pogotka na 12 nastupa za reprezentaciju Francuske, postigao je danas 42. pogodak na 56. nastupu za zeleno-bijele iz Rijada od kako je u avgustu 2018. za šest miliona eura obeštećenja stigao iz Galatasaraja. Snažni centarfor prije toga je nastupao za Olimpik Marsej, Svonsi, Olimpik Lion i Sent-Etjen.

On je u 65. minutu ušao s klupe, a u 73. postigao gol vrijedan pobjede i polufinala u kojme će se sastati sa šampionom Južne Amerike, brazilskim Flamengom.

Četvorostruki prvak Srednje i Sjeverne Amerike Monterej savladao je dvostrukog šampiona Azije Al Sada sa 3:2 i sastaće se u srijedu sa Liverpulom, osvajačem UEFA Lige šampiona.

Strijelci za Monterej protiv ekipe koju predvodi legendarni as Barselone Ćavi Ernandez, bili su Vanjoni u 23, Funes Mori u 45. i Rodrigez u 77. minutu.

Vanjoni je postgao Vanjoni gol za vođstvo.

U nastavku, bilo je drame pošto je katarski tim uspeo da dođe do 3:2 u finišu meča, ipak ne i do egala i produžetaka.

Strijelci golova za Al Sad bili su Bunđah i Abdelkarim Hasan.

Finale će biti odigrano u subotu, 21. decembra od 18.30 na stadionu "Kalifa internešnal", jednom od izgrađena u prijestonici Dohi za Mundijal koji će u novembru 2022. biti održan u još četiri grada ove zemlje - Al-Rajanu, Al-Vakri, Al-Hauru i Lusailu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније