Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me/beta ]

21. 12. 2019. 21:20   >>  21:44

PRVI PUT U ISTORIJI

Firmino presudio Flamengu, Liverpul na krovu svijeta

Liverpul je na krovu svijeta, prvi put u istoriji kluba, nakon što je u finalu pobijedio Flamengo u Dohi 1:0, nakon produžetaka.

Heroj "redsa" bio je Roberto Firmino koji je pogodio u 99. minutu iz kontranapada.

Firmino je bio strijelac za pobjedu i u polufinalu protiv Montereja.

Liverpul se tako revanširao Flamengu za poraz prije 37 godina u meču tadašnjeg Interkontinentalnog kupa (3:0).

Na početku meča zaprijetio je Liverpul preko Firmina i Trenta Aleksander-Arnolda, da bi potom uzvratio Bruno Enrike.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme u dobroj prilici našao se Firmino, ali je pogodio samo stativu. Salah je nakon toga, u 76. minutu, pogodio mrežu Flamenga, ali je gol poništen zbog ofsajda.

U 91. minutu sudija iz Katara Abdulrahman Al Jašim pokazao je na bijelu tačku nakon što je Farinja srušio Manea, ali je arbitar promijenio svoju odluku nakon konsultacija sa VAR tehnologijom pa je meč otišao u produžetke.

Pobjednički gol "pao" je u 99. minutu. Roberto Firmino je dobio sjajnu loptu od Sadia Manea, smirio je, napravio korak-dva i poslao je po sredini mreže za veliko slavlje svoje ekipe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније