Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, Objavila: R.B. ]

25. 12. 2019. 11:14 >> 11:14

SERIJA A

Inter i Lacio prijete Juventusovoj dominaciji

Takmičenje u fudbalskoj Seriji A nastaviće se 5. januara, a Inter i Lacio pokušaće da prekinu osmogodišnju dominaciju Juventusa.

U Seriji A je pauza zbog božićnih i novogodišnjih praznika, a ekipe će u nedjelju 5. januara utakmicama 18. kola nastaviti borbu za titulu.

Poslije 17 kola šampion Juventus je drugi na tabeli sa 42 boda, koliko ima i prvoplasirani Inter, ali uz bolju gol razliku, dok je Lacio treći sa šest bodova manje, ali i utakmicom manje.

Napadač rimskog tima Ćiro Imobile prvi je strijelac lige sa 17 golova. On je 2014. i 2018. godine bio najbolji strijelac italijanskog šampionata.

Romelu Lukaku iz Intera postigao je 12, a zvijezda Juventusa Kristijano Ronaldo je četvrti na listi strelaca sa 10 golova, koliko je postigao i Luis Murijel iz Atalante.

Inter je prvi prije svega zahvaljujući dobroj igri Martineza i Lukakua, ali i trenera Antonija Kontea, koji je čini se preporodio tim, koji je u prethodne dvije sezone završavao kao četvrti.

Prethodnih godina glavni konkurent Juventusu bio je Napoli, ali je ove sezone ostvario loše rezultate u ligi, a uprava kluba otpustila je trenera Karla Ančelotija i na njegovo mesto postavila Đenara Gatuza.

Lacio je jedina ekipa ove sezone u Seriji A koja je pobijedila Juventus, a to je rimskom klubu pošlo za rukom i prošle nedjelje, u Superkupu Italije, kada je bilo 3:1.

Klubovi će voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona. Čini se da su prva dva mjesta rezervisana za Juventus i Inter, dok će Lacio, Roma, Atalanta i Kaljari pokušati da osvoje preostala dva mjesta za plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

Lacio je otišao na pauzu nizom od osam pobjeda, a na trećem mjestu ima bod više od četvrtoplasiranog velikog rivala Rome. Atalanta je peta sa 31 bodom, dok šestoplasirani Kaljari ima 29 bodova.

Takođe, velika borba vodiće se i za opstanak u ligi. Đenova je posljednja sa 11 bodova, pretposljednji Spal ima bod više, a Breša na 18. mjestu 14 bodova. U sigurnoj zoni su Leče i Sampdorija, ali samo sa bodom više od Breše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније